Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska protiv Širokog, Minić: Očekuju nas tri teške utakmice

Aba liga/Dragana Stjepanović
  • Autor onogost.me
  • 30.01.2024. u 07:41
Košarkaši Sutjeske su u Novom Sadu, gdje će do nedjelje nastupiti na "balonu" ABA 2 lige. Prvi rival Nikšićanima na četvrtom balonu regionalnog takmičenja biće danas Široki. Utakmica se igra od 18 časova.

„Očekuju nas tri teške utakmice. Prva je protiv Širokog, koji je na 25 mečeva ove sezone pretrpio tri poraza i koji je, u ovom trenutku, favorit. Očekuje nas vrlo teška i fizički zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro trenirana i koja igra vrlo disciplinovano i čvrsto. Izdvajaju se tri igrača – Nutal, Junaković i Čolak, koji su glavna napadačka snaga Širokog. Imali smo par dana da spremimo utakmicu. Jedno je sigurno – daćemo sve od sebe da u što boljem svjetlu predstavimo i sebe i klub”, rekao je trener Nikšićana Miloš Minić.

Ekipa u četvrtak (21) igra protiv Cedevite junior, a u nedjelju (12) protiv Pelistera.

„Što se ostalih utakmica tiče, idemo korak po korak. Uvijek je prva najvažnija. Cedevita i Pelister su na konkurenti za plej-of, ali o njima ćemo razmišljati kada te utakmice dođu na red. Sada je fokus samo na meč sa Širokim“, najavio je Minić.

Plasman u plej-of NLB ABA2 lige omogućio bi i da Sutjeska utakmice igra na domaćem terenu. U doigravanju se me igraju kod kuće i u gostima, a naši navijači, četiri godine čekaju na utakmice regionalnog takmičenja u Nikšiću. Posljednja je bila protiv Dinamika u martu 2020. godine.

„Sve nas u klubu i navijače bi obradovalo da konačno možemo utakmicu da odigramo u Nikšiću. Da podsjetimo košarkašku javnost kako izgleda kada Sutjeska igra pred punim tribinama. Jer smo gosti četiri sezone“ prokomentarisao je Minić.

On je na klupi Sutjeske krajem novembra naslijedio Dragana Nikolića.

“Zahvalio bih se ljudima koji vode klub na ukazanom povjerenju. Za mene je čast da budem trener Sutjeske – kluba u kojem sam ponikao kao igrač i sada dobio šansu da budem trener seniorske ekipe. Sigurno da ljudima iz kluba nije bilo lako da povjerenje ukažu treneru bez iskustva u vođenju seniorskog tima u jako delikatnom trenutku”, istakao je Minić.

Nakon sedam mečeva Sutjeska ima skor 3-4 i u igri je za plasman u plej-of, koji bi regionalnu ligu opet doveo u Nikšić.

“Sve nas u klubu i navijače bi obradovalo da konačno možemo utakmicu da odigramo u Nikšiću. Da podsjetimo košarkašku javnost kako izgleda kada Sutjeska igra pred punim tribinama. Jer smo gosti četiri sezone”, naglasio je šef struke Sutjeske i dodao:

“Prije početka niko nije očekivao da će ova sezona izbaciti četiri-pet timova, sa enormno velikim budžetima za ovaj rang takmičenja. Sve te ekipe su se na prethodna tri “balona” izdvojile svojim rezultatima. Što se nas tiče, daćemo sve od sebe da budemo među osam, što bi ispunilo naše ciljeve, a da potom u plej-ofu skupo prodamo kožu”, zaključio je Minić.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Vatrogasci-spasioci u Crnoj Gori Međunarodni dan vatrogasaca kao i prethodnih godina dočekuju bez zakonskih rješenja koja na sveobuhvatan način regulišu ovu oblast, poručuju iz Sindikata uprave i pravosuđa, odnosno Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca.