Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska remizirala pod Goricom

FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 27.04.2024. u 20:20
U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.

Remi najviše pogoduje lideru Dečiću, koji pred posljednja četiri kola ulazi kao samostalni lider Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Nikšićani su poveli pod Goricom golom Đorđa Šaletića u 1. minutu, domaći preokrenuli preko Đorđa Despotovića u 6. i Ivana Bojovića u 80, ali je bod ekipi Miljana Radovića donio Vasko Kalezić nakon izuzetne asistencije Dušana Vukovića.

Strateg Sutjeske Miljan Radović kazao je da je njegova ekipa zaslužila pobjedu.

“Pravi derbi, žao mi je što smo oba gola primili u periodu naše bolje igre. Mislim da smo bili bolji rival, pogotovo u drugom dijelu, kada smo igrali otvoreno i hrabro. Stisli smo Budućnost na oba boka, tako da sam jako zadovoljan igrom i stilom koji forsiramo. On nam daje rezultate”, kazao je Radović.

Sutjeska je propustila priliku da preuzme drugo mjesto i uključi se u borbu za titulu. Ipoak, Radović ističe da je cilj plasman u Evropu.

“Naš prevashodni cilj je da odemo u Evropu. Budućnost nam je bježala deset bodova, sada je dva. Vjerujte da nije nimalo lako stizati toliku prednost. Ako odemo u Evropu bićemo zadovoljni”, poručio je trener Nikšičana.

Trener Budućnosti Ivan Brnović rekao je nakon meča da je Budućnost smanjila šanse za osvajanje titule, ali da vjeruje da je to i dalje moguće.

“Mislim da je bio pravi derbi što se tiče intenziteta, golova i šansi. Mislim da je bilo više golova, nego nekih izrazitih šansi. Primili smo pogodak već u prvom minutu, ali to nas nije presjeklo. Naprotiv, brzo smo stigli do izjednačenja. Drugo poluvrijeme je donijelo otvorenu borbu, igralo se napadački, čestitam ekipi Sutjeske na takvoj igri”, kazao je Brnović nakon meča.

Nakon remija u Baru između Dečiča i Mornara, razlika je ostala tri boda u korist Tuzana, koji imaju i bolji međusobni skor.

“Remijem smo smanjili šanse za titulu, ali ne odustajemo. Borićemo se dok god ima mogućnosti da budemo prvi”, istakao je trener “plavih”.

On se osvrnuo na incident koji se dogodio na kraju meča, kada je Đorđije Pavlićić udario saigrača Igora Ivanovića.

“Bio sam u svlačionici, nijesam vidio incident.To ćemo rješavati u svlačionici, pričaću sa igračima.

Dečić je imao šansu da ode na velikih plus pet u odnosu na aktuelnog šampiona, ali je samo došao do boda u meču sa Mornar u drugom derbiju kola.

Barani su poveli u 17. minutu golom Milana Vušurovića, Kris Ondong-Mba je u 21. pogodio stativu, da bi u 39. izjednačio Oliver Šarkić.

REZULTATI 31. KOLA

Budućnost – Sutjeska Meridianbet 2:2 (Despotović 6, Bojović 79 – Šaletić 1, Kalezić 90)

Jedinstvo Franca – Arsenal 1:1 (Korać 90+6. penal – Merdović 31)

Petrovac – Jezero 2:1 (Babić 20, 78 – Pešukić 69. autogol)

Mladost Lob.bet – Rudar 1:0 (Maraš 50. penal)

Mornar – Dečić Admiralbet 1:1 (Vušurović 17 – Šarkić 39)

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sutjeska je sinoć u prvom meču plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige savladala Podgoricu rezultatom 85:81.
    Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.