Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska smijenjena sa vrha tabele

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2022. u 19:08
Sutjeska je na svom terenu poražena od Budućnosti rezultatom 0:1. Podgorički sastav je golom Marka Mrvaljevića savladao Sutjesku u Nikšiću, nanio šampionu prvi poraz kod kuće ove sezone i smijenio ga sa vrha tabele.

Tek na momente su dva kandidata za titulu igrala na nivou iznad crnogorskog, kao što je bio slučaj u odlučujućem 44. minutu, kada je Andrija Ražnatović efektno centrirao sa lijeve strane, a Marko Mrvaljević moćnim skokom i udarcem glavom pogodio donji desni ugao.

Sutjeska je u derbi ušla odlučnije, a u 14. minutu imala otvorenu situaciju da povede. Konrad i Grivić su dobro iskombinovali, Tučević stvorio poziciju za šut i pogodio u glavu defanzivca Budućnosti, dovoljno da lopta umjesto u golu završi preko gola.

Zatim je Matanović ozbiljno zaprijetio, efektnim udarcem iskosa sa lijeve strane, Dragojević bi bio nemoćan da je vezista nikšićkog tima bio zamalo precizniji.

Budućnost sve do finiša poluvremena bez napadačkog učinka, da bi šansa Adžića, koji je glavom u petercu, iz kornera Terzića, loše zahvatio loptu i dodao je Giljenu, bila uvod u efektan gol Mrvaljevića.

U drugom poluvremenu, sve do finiša, nije bilo uzbuđenja, ni pravog pritiska Sutjeske, osim dva pokušaja Drinčića nakon prekida, dok je na drugoj strani samo rezervista Rudović testirao Giljena udarcem sa 25 metara.

Sutjeska je u posljednjih desetak minuta napadala odlučnije, poslije šest mečeva van tima šansu je dobio napadač Knežević.

Dragojević je zaustavio šut Krstovića, prije nego što je Konrad sve uradio golgeterski, a njegov šut sa 12-13 metara se od prečke odbio u polje…

Budućnost se do kraja branila sa deset igrača, a iz konstantne gužve pred golom gostiju, u kojoj se dva puta našao i golman Giljen, nije se stvorila nijedna opasna situacija za eventualno izjednačenje ili preokret…

Izvor: Vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.