Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mihailo Papović do pehara preko šampiona i vicešampiona Crne Gore

mihailo_tenis1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2017. u 08:06

Član Tenis kluba "Nikšić" Mihailo Papović napravio je veliki uspjeh osvajanjem turnira za pionire i pionirke do 14 godina, koji je tokom vikenda održan u Baru.
 

Mladi nikšićki teniser došao je do titule nakon što je u polufinalu i finalu priredio veliko iznenađenje pobjedama protiv šamiona Crne Gore Matije Samardžića i vicešampiona Emila Dapčevića.  

„U dramatičnom polufinalnom meču slavio je rezultatom 6/4, 6/2. Matija važi za jednog od perspektivnijih tenisera u Crnoj Gori koji svojim raskošnim talentom već dugi niz godina postiže veoma zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim turnirima. U finalu Mihaila je čekao domaćin Emil Dapčević koji je slovio za favorita zbog toga što je protiv Mihaila slavio u svim dosadašnjim duelima, ali i zbog prethodno teškog polufinala. Nakon izgubljenog prvog seta 6/4, Mihailo je smogao snage i napravio potpuni preokret osvajanjem preostala dva seta“, saopštili su iz Tenis kluba ”Nikšić” o Mihailovoj drugoj tituli u 2017. godini.

On kaže da je osvajanje turnira veliko iznenađenje za njega, ali i da je došlo kao rezultat svakodnevnog rada.

„Ovo je veliko iznenađenje za mene s obzirom da sam u protekloj nedjelji od Emila na turniru u Nikšiću izgubio u finalu što je bilo razočaravajuće. Uvijek je veliko zadovoljstvo igrati protiv Matije i Emila, reprezentativaca Crne Gore, protiv kojih moram da prikažem svoju najbolju igru da bih imao šansu da pobijedim. Prikazana igra je rezultat svakodnevnog rada i mnoštva odigranih turnira u ovoj godini i predstavlja značajan podsticaj za mene u narednom periodu“, rekao je pobjednik koga već za četiri-pet dana očekuje međunarodni turnir u Nikšiću za igrače do 16 godina, gdje se nada da će odigrati što više dobrih mečeva i steći dodatno iskustvo.

Osim pehara i satisfakcije za nastavak sezone, titula iz Bara donijeće mu i ostanak u borbi za mjesto u reprezentaciji Crne Gore. Naime, na kraju kalendarske 2017. godine dva najbolje plasirana tenisera sa nacionalne rang liste postaju dio teniske reprezentacije do 14 godina i predstavljaju Crnu Goru na nizu međunarodnih turnira u 2018. godini.

„Do sada su prva dva mjesta neprikosnoveno čuvali Samardžić i Dapčević, međutim, osvajanjem ove titule Mihailo je napravio veliki korak naprijed što mu je donijelo dodatno samopouzdanje i vjeru da na kraju godine može da se nađe među dva najbolje rangirana tenisera“, dodali su iz kluba, zadovoljni Mihailovim uspjehom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.