Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić od naredne godine domaćin velikog međunarodnog turnira!

23113646_10210307172371348_1837796684_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 30.10.2017. u 07:10

Iza Tenis kluba „Nikšić“ još jedna je uspješna sezona u kojoj su organizovana dva međunarodna turnira iz kalendara evropske teniske asocijacije u kategorijama za tenisere i teniserke uzrasta do 14 i 16 godina i čak 13 turnira iz kalendara Teniskog saveza Crne Gore. Naša ekipa posjetila je terene pod Trebjesom gdje domaćini sa ponosom pričaju o sezoni na izmaku, ali i o velikim planovima za klub i grad već u narednoj godini.

Naime, iz tog kluba su naglasili da će sledeća teniska sezona za njih biti još izazovnija s obzirom da je Tenis klub „Nikšić“ dobio organizaciju još jednog međunarodnog turnira u konkurenciji tenisera i teniserki do 18 godina. Planirano je da se turnir održava u zadnjoj nedjelji septembra svake godine i zvaće se „Turnir dana oslobođenja Nikšića”.

„Karakteristika ITF (svjetska teniska federacija) turnira do 18 godina je veoma visok i intezivan nivo igre, budući da se radi o igračima čiji sledeći korak u karijeri su profesionalni turniri sa nagradnim fondom čime će naši sugrađani imati mogućnost da, kao mnogo puta do sad, gledaju buduće teniske profesionalce“, navodi Srđa Milunović, sportski direktor kluba.  

On naglašava da će tim turnirom TK „Nikšić“ doprinijeti bogatijem sadržaju septembarskih dana kulture koji se organizuju svake godine u tom periodu godine.

„Organizacijom međunarodnih turnira jako dobro afirmišemo turističke i ekonomske potencijale grada. Igrači, roditelji i treneri iz inostranstva, koji za vrijeme međunarodnih turnira dolaze u Nikšić, ne kriju zadovoljstvo ljepotom park šume Trebjesa, u kojem se nalazi kompleks tenis kluba, i grada u cjelini, a najviše im se sviđa gostoprimljivost Nikšićana što nas kao organizatora naročito raduje“, ističe on.

U Tenis klubu „Nikšić“ smatraju da su međunarodni teniski turniri jedni od značajnijih sportskih i kulturnih događaja u gradu u toku kalendarske godine, s obzirom da već 10 godina zaredom naš grad posjećuju teniseri iz velikog broja zemalja Evrope i svijeta.

„Kada je riječ o takmičarima tenis kluba i ove godine smo potvrdili da smo nosilac razvoja tenisa u Crnoj Gori. U ovom trenutku Nikšić ima dva selektora teniskih reprezentacija Crne Gore kao i pet tenisera koji predstavljaju dio nacionalnih selekcija Crne Gore u mlađim kategorijama čime nijedan grad u Crnoj Gori ne može da se pohvali. Naše takmičare u narednoj 2018. godini očekuje veoma zahtjevna teniska sezona koja počinje već od januara. Nakon toga slijede reprezentativne obaveze u vidu Winter kupa i istočno-evropskog prvenstva. Nakon toga slijedi čitav niz domaćih i međunarodnih turnira u toku godine“, objašnjava Milunović.

Zatvoreni teren u Nikšiću sljedeći važan projekat

Milunović navodi da je najveći problem teniserima iz Nikšića, koji ih sprečava da naprave još bolje rezultate, treniranje u zimskim uslovima. Kako navode, od sredine novembra pa sve do marta teniseri iz Nikšića, usled nemogućnosti treniranja na otvorenom zbog zime, moraju trenažni proces da obavljaju u Podgorici što je jako skupo i oduzima dosta vremena.

„Projekat koji nastojimo da realizujemo u narednom periodu je pokrivanje jednog do dva teniska terena, što iziskuje značajna finansijska sredstva. Očekujemo da ćemo uz pomoć lokalne samouprave, koja će, nadamo se, uvidjeti značaj ovog projekta, i partnera kluba uspjeti u realizaciji ove ideje. Naša vizija je da u budućnosti stvorimo sistem koji bi bio najbliži češkom sistemu tenisa. Danas je Češka jedna od najrazvijenijh teniskih nacija u svijetu upravo iz razloga što je dokazala da, uz masovnu i prepoznatu školu tenisa sa umjerenim cijenama za sve polaznike, a sa značajnim doprinosom države i lokalnih samouprava, može da konkuriše razvijenim zemljama zapadne Evrope. Upravo je Nikšić primjer da se kvalitetnim radom može, u takmičarskom smislu, konkurisati Podgorici i primorskim gradovima u kojima je veći standard“, optimista je on.

Iz kluba ambiciozno najavljuju da i u narednim godinama nastavljaju tenisku reprodukciju stvaranjem novih generacija mladih tenisera.

„Jedini smo klub u Crnoj Gori koji baštini sistem kreiranja sopstvenog trenerskog kadra koji čine aktuelni i bivši takmičari kluba. Obaveza svih aktuelnih takmičara je da periodično u toku ljeta prisustvuju treninzima škole tenisa čime daju uzor nadolazečim mladim nadama i nastavljaju lijepu tradiciju“, jasan je Milunović.

U klubu su naročito ponosni na nadolazeću generaciju desetogodišnjaka iz našeg grada koji su ponikli iz tradicionalne škole tenisa, pa ističu da je njihov zadatak da im klub stvori glad za pobjedama a njihov da predano treniraju, usavršavaju svoje teniske korake i stastavaju u buduće teniske nade. Time slijedimo tihu želju da jednog dana imamo tenisera iz Nikšića kojeg ćemo gledati na malim ekranima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.