Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:01
2.6.2021.

Šljaka pod Trebjesom dočekuje mlade teniske nade

Teniski klub Nikšić će i ove godine, od 7. juna, biti domaćin ITF turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji uzrasta do 18 godina.


Kako su najavili iz TK Nikšić, ukupno će učestvovati 128 tenisera i teniserki, dok se, od perspektivnih igrača iz Crne Gore, najviše očekuje od Divne Ratković i Simona Kneževića. Saopštenje TK Nikšić prenosimo integralno.

"U danima kada se na Roland Garosu, za titulu najboljeg tenisera ikada, budu nadmetali Đoković, Nadal, Federer i Serena Vilijams, neki novi klinci će davati sve od sebe na šljaci terena Teniskog kluba Nikšić, a sanjaće o Bulonjskoj šumi i pariskoj šljaci.

Ovog ljeta, kao i prethodnih desetak godina, Nikšić će biti grad domaćin za oko nekoliko stotina teniskih profesionalaca i članova njihovih timova. Kao i svaki put, grad će u tom vremenskom intervalu predstavljati svijet u malom, obzirom da će u Nikšiću boraviti takmičari sa svih svjetskih meridijana i da će se u gradu pod Trebjesom moći čuti vise od četrdeset različitih jezika. Nema sumnje da će Nikšićani i ovog puta uživati u svojevrsnom pozitivnom kulturološkom šoku koji će ih zadesiti. Takođe, gradski privrednici, ugostitelji i hotelijeri će generisati značajan prihod, a grad Nikšić će dobiti najbolju moguću turističku promociju i to – besplatno.

Prvi od ukupno tri međunarodna nadmetanja u Nikšiću koje će početi 7. juna, takmičenje je iz redovnog kalendara Svjetske teniske federacije (ITF). Turnir je kategorije do 18 godina i na njemu će učestvovati 64 takmičara u ženskoj konkurenciji i isto toliko u muškoj. Učešće je najavilo i dvanaest crnogorskih takmičara, a najviše se očekuje od Simona Kneževića, člana Tenis kluba Nikšić i Divne Ratković, članice Tenis kluba Bar.

Strogi kriterijumi i uslovi koje predviđa ITF, kako bi turnir uopšte bio delegiran nekom sportskom društvu, su zadovoljeni od strane Tenis kluba Nikšić i na nivou su na kojem je i ITF – svjetskom.

Tenis klub Nikšić će i ove sezone, pored organizacije međunarodnih turnira, nastaviti sa svojim standardnim aktivnostima kao što su školica tenisa za najmlađe, takmičarski program, individualni treninzi za djecu i odrasle, edukacija trenera. Misija ostaje ista -  razvoj i popularizacija bijelog sporta kako na lokalnom tako i na državnom nivou", navodi se u saopštenju TK Nikšić.

Ostale vijesti iz kategorije