TK “Nikšić” domaćin međunarodnog turnira

42467734_563423774091563_2288420817974853632_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2018. u 06:13

U Nikšiću je u subotu 22. septembra počeo međunarodni teniski turnir “Liberty day of Nikšić tournament” (Turnir dana oslobođenja Nikšića) i trajaće do 29. septembra.

“Turnir dana oslobođenja Nikšića“ je turnir iz kalendara Međunarodne teniske federacije (ITF) i predviđen je za tenisere i teniserke uzrasta do 18 godina, a na turniru učestvuje oko 100 tenisera i teniserki iz 20 zemalja svijeta.

Subota i nedjelja su bili predviđeni za kvalifikacije, danas počinje glavni dio takmičenja, a finalni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji i dublovima biće odigrani u subotu 29. septembra.

Na terenima TK “Nikšić“ u ovoj godini već su održana dva međunarodna turnira iz kalendara Evropske teniske asocijacije, od kojih je prvi bio u maju i na njemu su učestvovali pioniri i pionirke do 14 godina, dok je drugi održan krajem jula, gdje su se takmičili juniori i juniorke do 16 godina.

„Turnir je kruna ove takmičarske sezone. Ovo je prva godina da u svom kalendaru imamo ITF turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Sa organizacionog aspekta radi se o veoma zahtjevnom turniru, budući da na njemu učestvuju iskusni teniseri i teniserke čiji dalji korak u karijeri su profesionalni turniri sa nagradnim fondom dok Međunarodna teniska federacija (ITF) propisuje striktno definisana pravila organizacije. U narednih sedam dana svi posjetioci teniskog kluba će zaista uživati u mečevima s obzirom da se radi o zaista velikom nivou igre i kvaliteta tenisa“, kazali su organizatori ovog takmičenja.

Turniri iz kalendara ITF su značajni iz razloga što se boduju za rang listu najboljih juniora svijeta za razliku od turnira iz kalendara Tennis Europe koji se boduju za evropsku rang listu najboljih tenisera. 

„ITF turniri su naročito značajni za tenisere i teniserke iz Crne Gore. Sticanjem bodova, na domaćem terenu u svojoj državi, se svrstavaju na rang listu najboljih juniora svijeta i na taj način su pošteđeni igranja kvalifikacija na nekim budućim turnirma što im automatksi značajno štedi energiju, novac i vrijeme. Na ovogodišnjem turniru učestvuje značajan broj igrača iz Crne Gore od kojih su dvoje igrača iz Nikšića. Riječ je o Bojani Nikčević, pionirskoj reprezentativki Crne Gore koja igra glavni turnir i Jovanu Vukosavljeviću koji će svoju šansu na turniru  tražiti u kvalifikacijama”, ističu organizatori.

Tenis klub „Nikšić“ se, uz pomoć prijatelja kluba, potrudio da ispuni sve standarde koje propisuje Međunarodna teniska federacija, a za najbolje učesnike su predviđeni pehari, medalje i diplome.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci