Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Težak poraz košarkašica Crne Gore u četvrtfinalu Eurobasketa

KSCG/Instagram
  • Autor onogost.me
  • 22.06.2023. u 20:00
Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena u Ljubljani od Francuske 46:90 u četvrtfinalnu Evropskog prvenstva.

Izabranice Jelene Škerović će se boriti za plasman od 5. do 8. mjesta.

Duel sa Srbijom u subotu ima ogromnu važnost pošto će pobjednik u olimpijske kvalifikacije.

Dobro su naše djevojke počele meč, Dragana Živković pogodila za 2:2, Nataša Mek nakon blokade, odigrala pik end rol i poentirala za 2:4. Milica Jovanović je potom pokušala da odigra na postu, a nakon prodora osjetila je bol u mišiću lijeve noge i već poslije dva minuta morala da napusti igru.

Držali smo se u egalu pet minuta, Francuska je vodila 9:7, a onda do kraja četvrtine otišla na 23:9, serijom 14:2. Fenomenalno su rivalke šutirale, imale 29:13, a onda nas je probudila Jelena Vučetić, asistirala je Maji Bigović, pogodila trojku, pa u kontri dodala Bojani Kovačević za seriju 7:0. Prišli smo i na -10, 34:24, a onda je Francuska ipak u posljednja tri minuta druge četvrtine pobjegla na 44:26.

Francuska je u nastavku čuvala prednost, a selektorka Škerović odlučila je da podijeli minute. Tako je šansu, da zaigra protiv centara iz vrha svjetske košarke, dobila i Maja Bigović koja je imala odličnih momenata u napadu. Treću četvrtinu završili smo u petorci Radonjić, Živaljević, Živković, Šćepanović i Bigović, a Francuska je stvorila ubjedljivih 65:37.

Francuskinje su u posljednjoj četvrtini uvećale prednost i izborile polufinale sa Belgijom, koja je takođe bila ubjedljiva, protiv Srbije.

Izvor: Kscg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Mlada muška košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras Sjevernu Makedoniju 66:55 (17:11, 15:13, 14:20, 20:11) u prijateljskom meču odigranom u dvorani "Voco".
    Nevladina organizacija Pro futuro u susret Bedem festu večeras, sa početkom u 19 časova, a povodom Svjetskog dana muzike, organizuje svirku Darka Mihailovića i Stefana Bjeletića, koja će se po prvi put, kako su naveli, održati na platou kod fontane u Gradskom parku.