Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Težak zadatak, pobjeda u Bugarskoj podigla samopouzdanje”

TVCG
  • Autor onogost.me
  • 26.03.2023. u 12:28
Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, protivnik u Podgorici biće selekcija Srbije. Na startu, u petak izabranici selektora Miodraga Radulovića slavili su u gostima protiv Bugarske 1:0.

“U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahtjeve”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Srbija ima kvalitet, što je motiv da odigramo što bolje, kaže Radulović.

“Poznajemo dobro protivnika, veoma cijenimo i pojedinačni i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način. Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić – sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman”, istakao je Radulović.

Ključ utakmice je na sredini terena, smatra selektor.

“Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rješenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih”.

Reprezentativac Stefan Savić svjestan je koliko je značila pobjeda u Razgradu pred sjutrašnji okršaj u Podgorici protiv Srbije.

“Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije – atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu”, rekao je as Atletiko Madrida.

O meču sa Srbijom, Savić kaže.

“Poznajemo se, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice – to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu”, istakao je Savić.

Iskusni defanzivac naše reprezentacije ima i poruku za navijače.

“Ovo je pravi sportski događaj i jedva čekam utakmicu. Ubijeđen sam da će sve proći u najboljem redu, da bude sportski, da nas navijači podrže na pravi način. Biće i djece na stadionu, biće i moj sestrić i želim da svi uživamo i na terenu i na tribinama”, zaključio je Savić.

Duel Crna Gora – Srbija je sjutra u Podgorici od 20 sati i 45 minuta.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
    Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.