Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Sportskom centru otvoren Sajam sporta

Opština Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 29.04.2024. u 15:05
Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.

Otvarajući sajam, Šćekić je poručio da je Nikšić grad prepoznat po sportu, koji ima dugu tradiciju podrške sportskim aktivnostima i razvoju mladih talenata.

„Ovaj sajam je prilika da se upoznamo sa radom sportskih organizacija u Nikšiću i Plužinama, pošaljemo poruku podrške našim sportistima i da promovišemo zdrav način života kroz aktivno učešće u sportskim aktivnostima, ali i da pozovemo sve u sistem kako bismo podigli školski sport na najveći nivo, kao osnovnu bazu vrhunskog sporta“, istakao je Šćekić, prenose iz Opštine.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da lokalna uprava iz godine u godinu opredjeljuje sve veća sredstva za sport, a gledaće da to bude jedan trend koji će se nastaviti i u budućnosti.

„Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih, mnogo sredstava obezbjeđujemo i u okviru državnog budžeta za ovu godinu, a tako će biti i u narednom periodu. Ove godine završavamo važne kapitalne projekte: zapadnu tribinu stadiona Sutjeske i sportski kompleks pod Trebjesom, dakle sve ono što Nikšićani rade i koriste mi se trudimo da poboljšamo. Najvažnije je da naša djeca imaju što bolje uslove za rad, jer su ona dokazala da, i onda kada nemaju neke uslove, postižu dobre rezultate, a kad im obezbijedimo bolje uslove, možemo zamisliti tek kakvi će rezultati biti u budućnosti, i zato neka to bude poruka ovog današnjeg sajma“ , poručio je Kovačević.

Imajući u vidu reputaciju Nikšića kao osvjedočenog grada sporta, potpuno je prirodno da naš grad bude domaćin ove manifestacije, istakao je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović.

„Opština Nikšić prepoznaje značaj sporta i ulaganja u njegov razvoj, stoga smo ove godine izdvojili rekordna finansijska sredstva u iznosu od 1.140.000,00 evra, koja će doprinijeti daljem napretku naših sportista i sportskih klubova“, kazao je  Ivanović.

Jedan od ciljeva ove manifestacije, na kojoj je učestvovalo oko pedeset sportskih klubova, jeste promocija zdravih stilova života, kao i razmjena ideja i iskustava među sportistima i ljubiteljima sporta.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Prvi dan na Olimpijskim igrama u Parizu donosi mnogo zanimljivih događaja, ali i prvi meč naših predstavnika.