Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U subotu prezentacija zdravih stilova života, Street Workout pokreta & Calisthenics gimnastičkih disciplina

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 30.08.2023. u 08:16
Ekološko udruženje mladih "Zeleni centar" uz podršku Opštine Nikšić, u saradnji sa Gimnatičkim klubom “Montenegro Street Workout”, Gimnastičkim Savezom Crne Gore, Sekretarijatom za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, Coca Cola Hellenics, AbakusWeb, Vector System Security, organizuju #Street Workout Day Nikšić - prezentaciju zdravih stilova života, Street Workout pokreta & Calisthenics gimnastičkih disciplina.

Prezentacija je planirana da se održi 2. septembra na Trgu slobode u Nikšiću sa početkom u 17h.

Gosti sportskog događaja su eminentni predstavnici svjetski poznatog Street Workout pokreta “Back to the Basics” – Uroš Ašković i Nikola Vejnović, među omadinom poznati kao Aške i Kinez.

Izvršni dikretor Ekološkog udruženja mladih “Zeleni centar” Miloš Džiknić, najavio je da će po prvi put u Crnoj Gori, na gradskom trgu u Nikšiću, na najmodernijim prenosivim spravama za Calisthenics, renomirane mađarske firme Hard Body Hang, biti prezentovani zdravi stilovi života Street Workout pokret & Calisthenics gimnatičke discipline, od strane dugogodišnjih najboljih učesnika StreetWorkout takmičenja u Crnoj Gori  i predstavnika Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u freestylu.

“U današnje vrijeme, briga o svom zdravlju postaje sve važnija. Dok nova tehnologija olakšava naš život, ne smijemo zaboraviti koliko je bitno brinuti se i o svom tijelu i umu. Upravo zato su se u svijetu pojavili koncepti i pokreti poput Calisthenics-a i Street Workout-a, koji su na naučnoj osnovi dokazali da imaju dubok pozitivni uticaj na fizičko i psihičko blagostanje. Ovaj sportski pristup fokusira se na korišćenju sopstvene težine tijela kako bi se povećala mišićna masa, postigla snaga, izdržljivost i agilnost. Ovaj pristup omogućava postepeni napredak, od osnovnih vježbi do naprednih akrobatskih pokreta, uz pravilno i skladno razvijanje tijela, s obzirom na to da ovaj sportski pravac zahtjeva cjelokupnu angažovanost tijela, postižući holistički razvoj u skladu sa svojim individualnim predispozicijama. Calisthenicsom i Street Workout-om mogu svi da se bave, bez obzira na pol, uzrast i na vašu trenutnu fizičku formu, pristupite vježbanju sa pažnjom i odlučnošću da pravilno izvodite vježbe i posmatrajte kako vaša snaga i izdržljivost postepeno raste, a slogan “U zdravom tijelu – zdrav duh”, polako postaje vaša realnost i stil života! Ovaj spoj fizičke i mentalne izdržljivosti vam pomaže da budete najbolja verzija sebe – u školi, na poslu i u svim drugim životnim izazovima”, naveo je on.

Ovim putem pozivaju sve ljubitelje sporta, a pogotovo mlade u Crnoj Gori, da prisustvuju sportskom događaju – StreetWorkoutDay u Nikšiću, i pridruže se sportskoj i inspirativnoj SW & Calisthenics zajednici.

Projekat “Promocija zdravih stilova života kroz program #StreetWorkoutNikšić,  podržan je od strane Opštine Nikšić prema Odluci o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata NVO za 2023. godinu.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma - biografski “Back to black”, akcija “Nova planeta majmuna: Kraljevstvo”, horor “Tarot” i avantura “Izmišljeni prijatelji”.
    Sve vrste goriva od ponoći su pojeftinile dva do četiri centa, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.