Uručene nagrade najboljim sportistima, Kovačević: Uvijek ćete imati podršku lokalne uprave

Opština Nikšić, privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 23.12.2022. u 08:11
Rukovodstvo opštine Nikšić uručilo je nagrade najboljim sportistima u 2022. godini.

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da se lokalna uprava trudi da sportistima iz našeg grada obezbijedi najbolje moguće uslove, te da će se povodom tog pitanja uraditi još više u narednim godinama.

„Mi se trudimo da budemo dio vašeg tima i da doprinesemo vašim uspjesima u mjeri u kojoj je to moguće za sad“, poručio je predsjednik Kovačević.

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković je istakao da je godina za nama – godina rekordnih izdvajanja za sport.

„Uspjeli smo da ostvarimo važne strateške ciljeve u toj oblasti“, istakao je predsjednik SO Vuković.

Godina na izmaku je, kada je nikšićki sport u pitanju, bila i više nego uspješna. Stručna komisija imala je težak zadatak da odabere najbolje, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju u Karate klubu „Fokus“, najuspješnijoj sportskoj organizaciji u 2022, iz čijih redova dolaze i najbolji sportista Lazar Potpara i trener Dejan Ivanović.

Odabrano je još deset najboljih po sportskim disciplinama: Dunja Kovačević (Biciklistički klub Perun), Vladimir Tomašević (Košarkaski klub Sutjeska), Marko Rondović (Odbojkaški klub Sutjeska), Nikola Malović (Karate klub Onogošt), Slađana Perunović (Atletski klub Nikšić), Luka Drašković (Šahovski klub Elektroprivreda), Simon Knežević (Teniski klub Nikšić), Vladimir Vukmirović (Skijaški klub Pahuljica), Bojan Bojanić (Rukometni klub Sutjeska), Jovana Peković (Džudo klub Akademik), Matija Roganović (Bokserski klub Nikšić).

Najperspektivniji mladi sportisti (pioniri) su Ana Marija Milatović (Džiudžicu klub Kodokan) i Milan Barović (Džudo klub Akademik). Za najuspješnije mlade sportiste (kadeti/juniori) izabrani su džudisti Andrijana Šutović iz Straševine i Petar Radović iz Onogošta. Najuspješniji sportisti sa invaliditetom su Katarina Vuković i Stefan Jokić, paraolimpijac Nikola Nikolić a pojedinac u sportskoj rekreaciji Milenko Mikan Janković.

Najbolji sportski novinar je Igor Ćulafić iz TVNK, društveno sportski radnik Radovan Dragnić iz Specijalne olimpijade Nikšić a pedagog fizičke kulture Milica Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Prije samo nekoliko godina bila je nosilac igre Levalee, potom se odlučila za promjenu sredine, igrala u nešto jačim ligama, da bi od početka tekuće sezone postala član francuskog Bezansona. Nikšićanka Nada Ćorović krči put u jednoj od najjačih liga na svijetu, a svjesna i činjenice da je napravila veliki korak u karijeri. Za naš portal ističe da dolazak i igranje u Francuskoj za nju predstavlja neprocjenjiv osjećaj.
  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.