Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ajkule” nadigrale “delfine” u Podgorici

crna_gora_-_srbija_vaterpolo_turnir_u_podgorici
Krsto Vulović
  • Autor onogost.me
  • 28.01.2021. u 18:07

Vaterpolisti Crne Gore savladala je selekciju Srbije 13:9 na međunarodnom turniru u Podgorici.

Na prvi pogodak na meču čekalo se nepuna četiri minuta, Spaić je zatresao mrežu gola „delfina“ u igri sa igračem više. Imala je priliku reprezentacija Srbije da poravna u narednom napadu, iz dva pokušaja sa igračem više u polju neuspješni su bili izabranici selektora Dejana Savića. Kazna je odmah stigla preko Ivovića, koji je pogodio sa distance i duplirao prednost „ajkula“. Matković je u poslednjem minutu prvog kvartala, na odlično dodavanje Radevića,  povisio rezultat na 3:0. Lazović je odlično branio u prvoj četvrtini, zaustavio gotovo svaki pokušaj ka njegovom golu. Ipak, golman crnogorske reprezentacije bio je nemoćan na 12 sekundi prije kraja četvrtine, kada je za Srbiju pogodio Mitrović iz peterca.

Prvi napad u drugom kvartalu za selekciju Srbije krunisan je odličnim pogotkom Ćuka za 3:2. Vratile su „ajkule“ dva gola prednosti na pet i po minuta do kraja poluvremena, kada je sa igračem više pogodio Brguljan. Samo pola minuta kasnije odgovorili su reprezentativci gostujuće selekcije i to preko Velkića. Spaić se drugi put upisao u listu strijelaca u situaciji sa igračem više na tri i po minuta do kraja druge četvrtine. Poslednji napad u prvom poluvremenu imali su izabranici selektora Vladimira Gojkovića, ali u igri sa igračem više Perković nije uspio da postigne pogodak. Poslije 16 minuta igre u bazenu SC „Morača“ na semaforu je pisalo 5:3 u korist reprezentacije domaćina.

Smanjili su „delfini“ zaostatak već nakon minut igre u trećoj četvrtini. Strijelac je bio Vučinić, koji je efektno, gotovo iz „odbojke“ atraktivno matirao Lazovića. Svoje veče imao je Vladan Spaić, koji je sa pozicije centra treći put na susretu zatresao mrežu rivala za 6:4. Igra gol za gol nastavila se u narednim napadima, smanjila je reprezentacija Srbije na 6:5, da bi već u narednom napadu Vasilije Radević uzvratio za 7:5. Rašović je pogodio iz peterca na dva minuta do kraja, te smanjio zaostatak selekcije Srbije na gol razlike. Dominirao je Spaić u bazenu, izborio je peterac za „ajkule“, dok je Ivović iskoristio šut sa pet metara. Nije dugo crnogorska reprezentacija imala dva gola viška, pogodio je Toholj i smanjio na 8:7. Konačan rezultat treće četvrtine 9:7 postavio je Ivović.

„Delfini“ su smanjili preko Vučinića na početku poslednje dionice, da bi poslije tri i po minuta igre Velkić donio i prvo izjednačenje na susretu. Ivović je srediniom četrvtine donio novu prednost „ajkulama“, da bi Vučurović upisao svoj prvi pogodak na meču i vratio dva gola viška crnogorskoj selekciji. Osamnaestogodišnji Mršić postigao je gol za 12:9, te definitivno prelomio susret u korist reprezentacije Crne Gore. Vučurović je iz „šraube“ iznenadio golmana Dobožanova i postigao lijep pogodak za 13:9 na minut i po do kraja.

Crnogorsku selekciju sjutra od 11 sati očekuje drugi meč u okviru međunarodnog turnira u Podgorici, i to protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Mečevi u Podgorici poslednja su provjera za „ajkule“ pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji će biti odigran u Roterdamu od 14. do 21. februara.   

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.