CKM: Vujanović da odlikuje Nikolu Janovića

12650513_10205644814335311_602352431_n
  • Autor onogost.me
  • 29.01.2016. u 10:31

Crnogorska kulturna mreža je uputila inicijativu predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću da Ordenom crnogorske zastave prvog reda odlikuje kapitena Vaterpolo reprezentacije Nikolu Janovića, koji je nakon evropskog prvenstva u Beogradu objavio završetak igračke karijere. 

Kako CKM navodi u saopštenju, Janović je kroz reprezentativnu i klupsku karijeru dao veliki doprinos promociji Crne Gore i umnogome je zaslužan za uspjehe crnogorskog sporta.

Sa vaterpolo reprezentacijom je osvojio  zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u Malagi 2008 godine, zatim srebrnu medalju 2012. godine na evropskom prvenstvu u Eindhovenu, kao i srebrnu medalju na nedavno završenom prvenstvu Evrope u Beogradu.

Na svjetskom prvenstvu koje je održano 2013. godine u Barseloni osvojio je srebrnu medalju.

Sa crnogorskom reprezentacijom čiji je kapiten od 2008. godine osvajač je zlatne i srebrne medalje u svjetskoj ligi.

“U svojoj bogatoj igračkoj karijeri, igrajući za reprezentaciju Jugoslavije, 2001. godine osvojio je zlatnu medalju na evropskom prvenstvu, dok je sa reprezentacijom SCG 2005. godine osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu. U izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta  2013. godine biran  je za najboljeg sportistu Crne Gore. U bazenu je uvijek bio vođa ekipe i davao maksimum boreći se za Crnu Goru. Zahvaljujući njegovom zalaganju postigli smo velike uspjehe. Davao je primjer svima nama pa i svojim nasljednicima kako se treba boriti za nacionalni grb i kako se prema njemu treba odnositi u pobjedi i porazu. Svoju društvenu odgovornost je pokazao učestvujući u mnogim humanitarnim akcijama za koje nije želio javni publicitet. Takođe, svoju odanost Crnoj Gori je dokazao učestvujući u kampanji za promociju NATO integracija. Nabrojani rezultati ga bez dileme preporučuju za Orden crnogorske zastave kojim bi mu Vujanović u ime građana odao zahvalnost za postignute rezultate ostvarene pod crnogorskom zastavom”, smatraju u CKM-u.

Ta organizacija će takođe uputiti prijedlog Vatrepolo savezu da se ovom velikom sportisti upriliči dostojanstven oproštaj od igranja za reprezentaciju na utakmici protiv Francuske koja će se odigrati u Nikšiću. 

“Spremni smo da svojim iskustvom u pripremi i realizaciji oproštaja damo doprinos da organizacija bude na nivou kako i dolikuje velikom šampionu i velikom čovjeku kakav je Nikola Janović”, zaključuju se u saopštenju CKM-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.