Nikšićki bazen prijao “ajkulama”

13664762_950907828355452_1582544468_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 12.07.2016. u 18:41

Premijerni nastup u nikšićkom bazenu crnogorski vatepolisti odgirali su protiv Grka. Pune tribine i pobjeda ispraćena snažnim ovacijama publike upotpunili su humanitarni karakter meča.

Utakmica sa Helenima imala je dvostruku važnost. Bila je to dobra provjera pred olimpijadu, ali ujedno i da se naši vaterpolisti uvjere u kvalitete rekonstruisanog bazena. Tim povodom su se uoci meča sastali predstavnici Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Opštine Nikšić i Sportskog centra Nikšić kako bi potpisali sporazum o saradnji.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je ovo veliki dan za Nikšić, da se nada da će vaterpolo savez imati dobrog domaćina u Nikšiću, kao i da  će se ovdje odvijati većina aktivnosti koje će Vaterpolo savez preuzeti u narednom periodu. On je podsjetio na crnogorske uspjehe u prethodnom periodu koji su bili razlog otvaranja bazena i uopšte današnjeg događaja.

“Zato smo odlučili da pružimo naše usluge maksimalno koliko možemo, u domenu naših finansijskih i drugih mogućnosti, da se ovdje pripremaju i reprenzetativci , da se ovdje odigravaju i utakmice, da se ovdje otvori vaterpolo škola pod nadzorom Vaterpolo saveza i da ovdje, u Nikšiću, nadam se, stasavaju dobri vaterpolisti. Nikšić je uvjek davao dobre sportiste, pa se nadam da će davati i dobre vaterpoliste”, istakao je Grbović.

Direktor  vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore, Petar Porobić kazao je da smatra da će se ovakvi novostvoreni uslovi na najbolji način iskoristiti za pripreme naših nacionalnih selekcija.

“Sad je na nama obaveza da  ovaj objekat iskoristimo i nadam se da ćemo za neko vrijeme uživati u dolasku velikog broja djece i da ćemo organizovati vaterpolo-plivačku školu gdje ćemo mi dati pomoć da se što prije  taj proces podstakne i da se formira klub. Nadam se da će doći do nastupa i takmičarskih selekcija”, kazao je Porobić.

A direktoru Sportskog centra, Predragu Ivanoviću, bilo je posebno drago što je ovaj objekat danas u prilici da ugosti najbolju selekciju.

 “Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo biti češće u prilici da dočekamo naše mlađe selekcije, kao i da ćemo već sa jeseni krenuti sa sopstvenom školom plivanja. Nadamo se i da će se uskoro stvoriti jedna baza u Nikšiću, jedan kvalitetan klub i da ćemo biti ravnopravni sa ostalim klubovima u Crnoj Gori”, zaključio je Ivanović.

Selekcija Crne Gore je, uz blagu prednost tokom čitave igre, na kraju ostvarila rezultat 9:6, a sav prihod od utakmice ide Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci