Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinje finalni turnir Kupa za vaterpoliste

48964967_344809329633805_8501404814834401280_n
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 21.12.2018. u 07:14

U naredna dva dana Nikšić će biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore u vaterpolu, a za trofej će se boriti Jadran Carine, Budva, Primorac i Kataro.

Glavni favorit za osvajanje pehara je branilac hercegnovski Jadran Carine, a trener ekipe Vladimir Gojković je kazao da su iznenađenja moguća, ali je jasan cilj koji želi njegov tim.

“Borba za trofej je ono što je najvažnije u ovom trenutku. Respektujemo sve timove, u Kupu se igra jedan meč na neutralnom terenu i iznenađenja su moguća. Vjerujem da imamo kvaliet za finale i da osvojimo trofej. Sa takvim ambicijama ulazimo na finalni turnir”, kazao je Gojković.

Prvi će iznenađenje pokušati da napravi Primorac, a njegov trener Petar Vico smatra da posljednji rezultati njegovih igrača govore da ekipa nije u dobroj formi.

 “Odradili smo mini pripreme, u nadi da ćemo se podići fizički i u polufinalu pokušamo da iznenadimo. Bitno mi je da odigramo dobro. Neke utakmice koje smo odigrali ove sezone bile su interesantne, ali nijesmo uspjeli da pobijedimo. Polufinalni duel je možda prilika za inzenađenje i pobjedu”, istakao je Vico.

Trener Budve, Drago Pejaković smatra da je njegova ekipa favorit u polufinalu.

“Želim da pokažemo dobru igru i plasiramo se u finale. Kada dođe do meča za trofej treba da gajimo nadu i da ga osvojimo. Na papiru smo lošiji sastav od Jadrana i Primorca, ali naša želja je da pokažemo bolju igru i taj meč učinimo neizvjesnijim”, naveo je Pejaković.

Mirko Vičević je istakao da njegov mladi tim nema šta da izgubi, ali da će se truditi da pruže dobar vaterpolo.

“Drago mi je da smo uopšte došli do finalnog turnira Kupa Crne Gore. Znači da radimo i takmičimo se uz sve probleme koje imamo. Mi smo na papiru, ali i defakto, mnogo slabiji rival od Budve. Nijesmo u mogućnosti ni da zaprijetimo, ali ćemo dati ono sportsko i ono što posjedujemo. Probaćemo da i polufinalu bude jedna od zanimljivijih predstava. Naši mladi igrači nemaju šta da izgube. Ta razlika se u jednoj Kup utakmici može najmanje pokazati”, kazao je Vičević.

Od 17h sastaju se Budva i Kataro, dok će od 19h igrati Jadran Carine i Primorac. Finale je na programu sjutra.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.