Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radovi na nikšićkom bazenu u punom jeku

bazen unutra
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 31.08.2015. u 11:46

Crnogorski plivački i vaterpolo sport, za nešto više od pola godine, moći će ozbiljno da računa na nikšićke snage. 

Nakon petnaest godina pauze, brojnih praznih priča i obećanja, konačno se krenulo sa rekonstrucijom olimpijskog bazena, sagrađenog još 1972. godine za potrebe svearmijskih igara.  

Od tada se u njemu plivalo još samo u dva navrata, po šest mjeseci 2000. i 2001. godine, nakon čega je zbog velikih troškova održavanja zatvoren, a prije nekoliko godina i pretvoren u dvoranu malih sportova.

No, novo vrijeme donijelo je i nove ideje, pa ovih dana uveliko teku radovi na njegovoj rekonstrukciji i adaptaciji. Direktor Sportskog centra, Predrag Ivanović, ističe da je ključni problem grijanja riješen veoma efikasno.

„Počeli su intezivni radovi na bušenju bunara. Znači u pitanju je geotermalni sistem grijanja i bazena i vazduha. Studija je pokazala da će na ovaj način troškovi grijanja biti i do pet puta manji nego ranije, a kvalitet zagrijavanja biće veći. Projekat je pokazao da bi, na godišnjem nivou, troškovi grijanja mogli da budu svega oko 100,000 eura“, kazao je Ivanović.

I pored ogromne uštede, za bazen će se morati izdvajati određene dotacije jer, kako istilče Ivanović, nijedan bazen u okruženju nije rentabilan.

„Uzeću za primjer bazen u Budvi koji je veličine 25 x 33 metara. On mjesečno troši od 15 do 17,000 eura struje“, naglasio je Ivanović.

Planovi sa nikšićkim olimpijskim bazenom su veliki, pa bi u nekom budućem periodu Crna Gora sa njim mogla da konkuriše i za Mediteranske igre.

Ni na lokalnom nivou planovi nijesu skromni. U plivačkom vaterpolo klubu Nikšić vjeruju da bi uskoro grad dobio renomiran seniorski klub, za koji bi igrala i neka velika vaterpolo imena. 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.