Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vaterpolo manija uskoro će zahvatiti i Nikšić

wp_20160123_13_43_00_pro
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 23.01.2016. u 15:07

Svako vrijeme nosi neke svoje sportske heroje, a ovih su dana to svakako vaterpolisti Crne Gore. Vaterpolo je ponovo u trendu, a rezultat koji su napravile „Ajkule“, nema sumnje, biće pravi mamac za nikšićku djecu kada se za nekoliko mjeseci širom otvore vrata rekonstruisanog bazena. 

Sportski direktor PVK Nikšić, Goran Delibašić, taj trenutak čeka punih 15 godina. On je inače i jedan od sedmorice trenera u klubu zahvaljujući čijem entuzijazmu i posvećenosti plivanje i vaterpolo i dalje žive u Nikšiću.  Istina, samo tokom par ljetnjih mjeseci, kada na Krupcu organizuju škole plivanja.

Goran sa žaljenjem konstatuje da je, za deceniju i po, koliko traje priča o ponovnom otvaranju bazena, crnogorski plivački i vaterpolo sport izgubio mnogo.

„Moram reći da smo bukvalno potrošili 15 godina. Otišlo je mnogo talenata i djece i mnogo generacija, selekcija, ali i rada. Imali smo talentovane generacije koje su pobjeđivale tada vršnjake na turnirima na primorju“, prisjeća se Goran lijepih dana kada su se u nikšićkom bazenu stavrali šampioni koji nikad nijesu imali priliku da razviju svoj potencijal.

No, možda će one generacije koje dolaze u tome uspjeti. Goran kaže da se djeca, koja su ljetos trenirala, već raspituju kada će početi sa radom bazen, a inače vlada veliko interesovanje. Goran je zadovoljan što su se najzad stekli  uslovi da vaterpolo priča u Nikšića krene ponovo.

„Konačno su nadležni prepoznali da bi to trebalo da bude jedna prava stvar, jer je Nikšić velika  baza, tako da bi tu bilo dosta talenata i djece. Na kraju, ovo je jedna dobra odskočna daskaza sve nas koji radimo u klubu, za sve sportske radnike i generalno za ljude u Nikšiću“, ističe Goran.

Vaterpolo euforija će vjerovatno dovesti mnogo djece u bazen koji se, na stranu godine čekanja, ponovo otvara čini se u pravom trenutku. Zato i u klubu imaju velike planove kada je u pitanju budućnost plivačkog i vaterpolo sporta u Nikšiću.

„Odnmah bi krenuli sa formiranjem uzrasnih selekcija. Na Krupcu bi nastavili da radimo, jer je on Bogom dat, a krenuli bi sa školskim uzrastom, djecom od nekih od 7 ili 8 godina, kada je najbitnije početi sa radom.  Onda bi se za nekih četirli ili pet godina počelo polako nazirati koja su to djeca koja bi u skorijoj budućnosti mogla zakucati možda i na vrata nekog šireg spiska reprezentacije“, optimista je Goran.

Da je kojim slučajem nikšićki bazen već u funkciji,  vjerovtano bi mnoga djeca pohrlila da krenu putem sjajnih crnogorskih reprezentativaca koji su ovih dana ispisali još jednu sjajnu stranicu crnogorskog sporta.

U svakom slučaju, taj se trenutak bliži, jer su čelnici našeg saveza najavili da bi sredinom aprila Crna Gora upravo u Nikšiću mogla ugostiti selekciju Francuske u okviru Svjetske lige.

Inače, nakon posatvljanja nove izolacije ovih se dana skida drveni pod kojim je bazen bio prekriven poslednjih godina i pretvoren u dvoranu malih sportova. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.