Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zlatno srebro crnogorskih “Ajkula”

cgfrancuska16
  • Autor onogost.me
  • 23.01.2016. u 18:09

U fantastičnoj atmosferi, pred rekordnih 16.000 gledalaca, u duelu za zlatnu medalju između dvije najbolje evropske reprezentacije viđena je očekivano žestoka i neizvjesna borba u kojoj je slavila reprezentacija Srbije rezultatom 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2). 

Crnogorski vaterpolisti su odlično otvorili meč, i golovima Nikole Vukčevića i Aleksandra Ivovića poveli sa 2:0, što im donosi značajnu prednost. Poslije početne inicijative Crne Gore, Srbija uspijeva da postigne prvi gol na utakmici preko Milana Aleksića i smanji na 2:1, da bi odmah u sledećem napadu golom uzvratio Nikola Janović za konačnih 3:1 poslije prvih osam minuta igre. Već na početku druge četvrtine Srbija smanjuje na 3:2 preko Andrije Prlainovića, da bi Miloš Ćuk u narednom napadu donio izjednačenje Srbiji kada je Crna Gora imala dva igrača manje. Poslije izjednačenja ređaju se šanse na jednoj i drugoj strani ali bez rezultata, da bi poslije tajm-auta koji je zatražio Gojković i sa dva igrača više Crna Gora ponovo došla do prednosti golom Aleksandra Radovića za konačnih 4:3 poslije dvije odigrane četvrtine. Početkom treće četvrtine nakon isključenja Mlađana Janovića, Srbija sa igračem više preko Dušana Mandića dolazi do izjednačenja. Selektor Gojković ponovo traži tajm-aut kao pred kraj druge četvrtine što donosi rezultat. Darko Brguljan u dva navrata postiže golove, što donosi prednost ”ajkulama” od 6:5 jer se u međuvremenu u strijelce upisuje i Filip Filipović. Pred kraj trećeg dijela novi egal donosi Andrija Prlainović svojim drugim golom na meču. U zadnjoj četvrtini čak šest golova, gdje su srpski golgeteri bili raspoloženiji postigavši čak četiri gola što je bilo dovoljno za pobjedu i treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Na kraju častan i jak otpor reprezentacije Crne Gore, koja je pružila sjajnu igru na šampionatu i potpuno zasluženo osvojila srebrnu medalju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.