Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Važan meč protiv Španaca, ali ne i odlučujući

FIBA
  • Autor onogost.me
  • 06.09.2022. u 07:58
Belgijanci su pobijedili Špance, mi smo pobijedili Belgijance, dovršite sami. Naravno da bi svi voljeli da logika odigra utkamicu umjesto reprezentativaca Crne Gore protiv Španije, ali u sportu važe neka druga pravila.

A pravilo na ovom EP je da nema pravila i zasad iznenađenju odolijevaju domaćini Njemci i košarkaši Srbije i Grčke, svi ostali su i te kako ranjivi. Pokazala je to i velesila kakva je Španija u meču sa Belgijom kojoj su Dubi i drugovi samo dan ranije održali čas košarke, naročito u defanzivi.

Takva defanziva valjaće nam i danas, protiv favorizovanih Španaca. A naši su pokazali kvalitet, pa zašto ne bi i protiv Skariolove čete odigrali još jedan dobar meč.

Kapiten Bojan Dubljević smatra da će kod Španaca, nakon iznenađujućeg poraza od Belgije, proraditi još veća želja da dokažu da se bore za medalju.

“Na nama je da dokažemo da možemo da se nadmećemo sa Španijom. Ući ćemo veoma motivisani, jer pobjeda mnogo znači. Mislim da smo kao ekipa spremni i zreli da odigramo još jedan odličan meč”, istakao je dugogodišnji as Valensije i dodao da reprezentativci trenutno ne razmišljaju o posljednjoj utakmici grupne faze u srijedu sa domaćinom i punoj dvorani, kao i vreloj atmosferi, iako taj duel potencjalno može da odluči o direktnom prolazu u nokaut fazu.

Centar naše reprezentacije, koji je odigrao veoma kvalitetno u sva tri meča na šampionatu, osvrnuo se detaljnije na sljedećeg protivnika, koji je na Prvenstvu u izmijenjenom sastavu.

“Dominirali su godinama, imaju mnogo talentovanih igrača, dobre uslove i perspektivu. Možda će im biti potrebno nekoliko godina da se vrate na stazu uspjeha. U njihovom mentalitetu je da forsiraju svoj stil i sistem, tako da će se vratiti na vrh”, rekao je Dubljević, potencijarujići i rad selektora Serđa Skariole, velikog taktičara.

Na kraju poručuje:

“Moj posao je da se borim, da dam iskustvo i da “guram” ekipu. Za sada sam srećan zbog odličnog rezultata i igre”, zaključio je Dubljević.

Situacija u grupi “A” se zakomplikovala poslije pobjede domaćina Gruzije nad Turskom, te Belgije u susretu sa Španijom. Tako da ni pobjeda, a ni poraz u ovom susretu sa Špancima ne moraju da znače ništa. Sve će ipak biti mnogo jasnije nakon sjutrašnjih mečeva.

Utakmica Crna Gora-Španija danas je na programu od 16:15 časova.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    NVO "Bunte scena" protestovala je, sa grupom građana, ispred Nikšićkog pozorišta, zahtjevajući ostavku ili smjenu umjetničkog direktora te kulturne ustanove Janka Jelića zbog stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava "Izložene" ne uvrstiti u repertoar Nikšićkog pozorišta.
    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.