Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vrijeme je za derbi: Sutjeska dočekuje Podgoricu

KK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 14.12.2022. u 08:41
Sutjeska večeras od 20.30h u Nikšiću dočekuje Podgoricu u meču devetog kola Prve crnogorske košarkaške lige.

Nakon sedam odigranih utakmica obje ekipe su zabilježile po šest pobjeda i poraz, pa je jasno da će se, nakon večerašnjeg duela, jedan od timova osamostaliti na vrhu tabele i u dobrom raspoloženju dočekati naredni “balon” ABA2 lige na Zlatiboru, koji počinje 19. decembra.

Meč sa Podgoricom dolazi nakon sigurne, rutinske pobjede nad Primorjem u Herceg Novom. Ekipa je u nedjelju odigrala dobro prvo poluvrijeme, u nastavku je došlo do malog pada, ali pobjeda nijednog trenutka nije bila ugrožena. Sa druge strane Podgorica je vezala pet pobjeda u svim takmičenjima, a u prethodnom kolu domaćeg šampionata je na domaćem terenu savladala Milenijum.

“Protiv Podgorice će momci dati sve od sebe. U prethodnom kolu smo zabilježili pobjedu, sa više samopouzdanja ulazimo u meč, koji je uvertira pred utakmice na ‘balonu’. Da vidimo kako će momci odraditi tih 40 minuta. Nadamo se da će sve funkcionisati kako treba i da će biti još bolji nego u prethodnom meču”, rekao je u najavi utakmice trener Darko Vujačić.

Sutjeska je ove sezone već jednom savladala Podgoricu – bilo je to na startu ABA2 lige, kada je ekipa slavila na Zlatiboru 64:61.

“Na toj utakmici na Zlatiboru nismo bili ekipa koja je prije toga bila u zavidnoj formi. Ta utakmica ništa nije pokazala. Poslije toga su se dogodile poznate stvari, dosta nas je to poremetilo – znamo kako smo trenirali i funkcionisali. To su činjenice sa kojima se nosimo. Ne tražimo alibi ni pred jednu utakmicu, pa tako ni pred ovu”, poručio je Vujačić

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.