Tvoj biznis: “I dent office” – mjesto gdje strah od zubara nestaje

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 29.10.2022. u 08:24
Iako odlazak kod zubara nije njena najdraža obaveza, dvanaestogodišnja Irina priznaje da se uz ljubaznost i profesionalnost osoblja stomatološke ambulante „I dent office“ strah lakše prebrodi.

Da mjesta za strah nema trudi se da dokaže i stomatolog Ivana Bjelanović, osnivač i vlasnik ordinacije „I dent office“.

„Trudim se prije svega da izgradim prijateljski odnos sa svojim pacijentima, da ih potpuno opustim da nemaju osjećaj da dolaze u neku hladnu, sterilnu zonu i da ih uvjerim da ih ne mora danas u 21. vijeku u stomatologiji ništa da boli. Drugo, na čemu jako insistiram, jeste odgovornost u poslu i odgovornost za svaki urađeni rad. Za svaku intervenciju potpunu odgvornost snosim i kad nešto završim to nije kraj, nego volim da pratim svoje pacijente i svoje radove duži vremenski period. To je nešto na čemu insistiram i što su pacijenti prepoznali kao dobro“, kaže Ivana.

U ambulanti „I dent office“ strpljenja ne manjka, zbog čega Ivana navodi da kod djece ili odraslih koji dođu sa traumama iz prošlosti insistiraju da se sve radi korak po korak.

„Da ne moramo ništa da uradimo u prvoj, drugoj, trećoj intervenciji, ali uvijek nađemo neki način i na kraju im pokažemo da stomatologija mora i može biti potpuno bezbolna“, ističe Ivana.

Naglašava da imaju potpisan ugovor sa Fondom zdravstva, što znači da određene kategorije pacijenata sa knjižicom imaju pravo da dobiju besplatne stomatološke usluge.

„Radimo sve oblasti stomatologije, uglavnom su to dječja i preventivna stomatologija, konzervativna stomatologija to su klasične popravke, liječenje, ekstrakcija zuba, a sve ostalo u saradnji sa kolegama iz drugih oblasti, šaljemo pacijente i na taj način zaokružujemo cijelu priču što se tiče stomatologije“, objašnjava ona.

Priznaje da nije bilo lako donijeti odluku da sama otvori ordinaciju. Izazovi koji su tad bili pred njom i podrška porodice presudili su da prije tri i po godine u Trebješkoj ulici, u naselju ispod Trebjese, pokrene biznis.

„Nakon završenog fakulteta i pripravničkog staža, radila sam u ordinacijama u Nikšiću i tu sam sticala iskustvo i znanje uz veliku podršku starijih kolega kojima sam neizmjerno zahvalna. U jednom trenutku se jednostavno desila situacija da nijesam više imala gdje posle povratka nekih kolega sa bolovanja. Imala sam izbor ili da idem za Podgoricu ili da nešto krenem sama, pošto sam imala malu djecu, odlazak u Podgoricu je bio komplikovan i uz nagovor porodice prije svega krenula sam u tu priču da sama otvorim ordinaciju.

Bilo je teško krenuti, ali ispostavilo se da moj strah nije bio opravdan. Dosta lako i brzo se sve to razvijalo, povećavao se obim posla, jedni pacijenti su dovodili druge i zadovoljna sam kako se širi biznis i kako sve ide“, kaže Ivana.

Danas kaže ništa ne bi mijenjala.

„Volim stomatologiju i nemam ništa protiv da se bavim time do kraja života.“

„I dent office“ tim čine Ivana Bjelanović stomatolog i stomatološka sestra Marija Stevović, a možete ih kontaktirati putem broja 067 607 412 ili društvenih mreža (Facebook i Instagram stranica).

 

Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tvoj biznis je i naš biznis“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i medija.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićka policija lišili je slobode S.R. (27), pripadnika ogranka jedne organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrtna posljedica na štetu Miloša Nikolića, koji je sinoć podlegao povredama u Kliničkom centru Crne Gore.