Tvoj biznis: Miris jela iz djetinjstva u “Magičnoj šerpici”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 17.12.2022. u 08:05
Domaćinska atmosfera, zavidan kvalitet, ukus i miris jela kakva su pravile naše majke i bake ono je po čemu je kuhinja "Magična šerpica" prepoznata u gradu pod Trebjesom već godinu i po.

Kako kaže vlasnica Milanka Gluščević, krenula je sa idejom u maju prošle godine kroz opštinski projekat „Podrška ženama u preduzetništvu“.

“Oni su prepoznali tu moju ideju koja je bila negdje jedinstvena. Osnova ideje je bila da se našem gradu ponude kuvana jela, pite, proizvodi neki koji će da budu baš dobrog kvaliteta i da to bude tako i prepoznato. Tu smo gdje jesmo, u nekoj domaćinskoj atmosferi. Ovo je kuhinja sa skromnim uslovima za rad ali pruža onaj krajnji ishod jako dobar i kvalitetan proizvod”, ističe Milanka.

To je, kako kaže, bila i zamisao – vraćanje u djetinjstvo, miris domaće kuhinje kada su pravile naše bake, majke.

“Mi smo negdje to oživjeli, sačuvali tu tradiciju. Sva jela se prave isključivo od domaćih proizvoda”, naglašava ona.

Iako se u “Magičnoj šerpici” “krčka” mnogo toga, najprepoznatljiviji su postali po pitama.

“Pite se rade od ručno miješanih kora, pite se ne rade tokom noći već idu isključivo po porudžbini. Dođete, poručite pitu, ona u tom momentu ide na sto, razvija se, stavlja se nadjev, ide u rernu i potrošač kad dođe dobija pitu iz rerne na ruke”, objašnjava ova vrijedna preduzetnica.

Dogovor se vrši putem telefona (069737190, 067594918), a porudžbine idu tokom cijelog dana.

“Mi počinjemo u 8h pa do 16h. Budemo uvijek tu do 17h jer kuhinja treba da bude, prije svega, higijenski uslovna o čemu se jako vodi računa. To nam je prioritet – da bude sve dezinfikovano i besprekorno čisto”, istakla je ona.

Potrošači, kako navodi, kupuju za svoju porodicu, za djecu.

“Naše komšije, koji su najbolji pokazatelji tog kvaliteta, kupuju za djecu, obrok za male bebe koji mi izmiksamo i oni ponesu. Dosta porodica se opredjelilo da svojim roditeljima šalju hranu odavde, usljed nemogućnosti zbog posla, obaveza. Djeca su u inostranstvu pa su boravili tu tokom ljeta, konzumirali naše proizvode i uvjerili se da je to stvarno tako kako sam prezentovala. Onda smo mi sklopili dogovore da dostavom se šalje hrana njihovim roditeljima, oni su zadovoljni”, dodaje.

Iako je u ovim vremenima teško bitisati usljed prenatrpanog tržišta i nelojalne konkurencije, Milanka kaže da borba i predan rad ipak pobjeđuju.

“Radi se po 15 sati svaki dan, tu je i nabavka, računi… Ovo je firma koja je u povoju ali sa ponosom mogu da kažem da su naše obaveze sve izmirene. Jako sam zadovoljna. Zadovoljna zato što sam svoj na svome, puno se radi ali nekako spokojno, bez brige, stvorili smo jednu prijatnu atmosferu, što bi se reklo porodičnu”, iskrena je ona.

Tako i funkcionišu, kao jedna porodica, Milanka, njena jedna zaposlena radnica, ali i dodatni broj radnika koji angažuju po potrebi.

“U periodu slava je velika potražnja, puno ljudi se odlučuje da mi budemo ti čija će jela ukrasiti njihove trpeze. Prepoznatljive su naše pite pogače, sarme. Sad ide post, u našoj kuhinji se može naći mnogo posne hrane. Priprema se pastrmka, brancin, orada, oslić, posne sarme. To je sve onako freško, svježe”, ponosno ističe Milanka.

Ovo je sredina koja, naglašava, i te kako zna da prepozna kvalitet i ne biste mogli da opstanete ako upravo to ne pružite kupcu.

Tako se, kaže, ne stavlja mnogo šećera, sva jela su jela bez zaprški, bez mnogo vegete, brašno se ne koristi, već se jela sama ukaše od domaćeg krompira koji se koristi.

“Naši potrošači su uvijek tu i uvijek se vraćaju. Svojom preporukom dovode sa sobom svoje prijatelje, svoju porodicu i to je ono kad se proizvod sam izreklamira – to je najbolja reklama”, zaključuje ona.

„Magična šerpica“ se nalazi na adresi Jola Piletića, zgrada „Miljanića“ iza hotela Onogošt.

Takođe ima svoju stranicu na Instagramu, kao i Fejsbuk stranicu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.