Tvoj biznis: “Sveznalci” za kratko vrijeme zadobili povjerenje naših najmlađih sugrađana

“Sveznalci”
 • Autor onogost.me
 • 31.08.2022. u 09:57
Obrazovni centar "Sveznalci" otvorio je svoja vrata u novembru prošle godine za svu djecu našeg grada.

“Sveznalci” su karika u lancu Internacionalne škole SuanPan mentalne aritmetike.

“U Crnoj Gori su postojali obrazovni centri koji implementiraju ove programe već duži niz godina i mi smo vođeni tom idejom željeli da i našoj djeci omogućimo dodatno obrazovanje koje se u mnogome razlikuje od formalnog obrazovanja. Kao profesor predškolskog vaspitanja i predavač SuanPana, slušajući iskustva roditelja i djece, ali i profesora koji su licencirani predavači pomenutih programa, rodila se ideja da se nikšićkoj djeci i roditeljima pruže mogućnosti i prošire vidici o nekim novim/drugačijim  metodama učenja i razvoja djeteta”, počinje priču za naš portal Maja Todorović, osnivač Obrazovnog centra.

Ovaj Centar je u prvoj nastavnoj godini pohađalo oko 75 djece uzrasta od tri do 14 godina, a kako objašnjava Maja, za svaki uzrast implementira se program namijenjen baš tom uzrastu koji nosi sa sobom određene karakteristike.

“Tako imamo “Kreativne radionice” za djecu od tri do četiri godine, “Vijugicu” za uzrast djece od četiri do pet godina, pripremni program za školu “Da nam škola bude laka” za uzrast djece od pet do sedam godina, “Mala knjiga” – govorno jezički program koji obuhvata uzrast djece od prvog do petog razreda, “Škola za 5”, program koji podrazumijeva individualni rad sa djetetom, pomoć i podršku u učenju, i program koji je poseban po mnogo čemu SuanPan mentalna aritmetika koji obuhvata djecu od četiri do 14 godina”, dodaje ona.

Kroz programe se, kaže, razvija pažnja, koncentracija, pamćenje, logika, kreativnost, mašta, zaključivanje, govor, motorika  i svi aspekti razvoja koji prate određeni uzrast djeteta a sve kroz igru.

“Naš program je prepoznat od strane Ministarstva prosvjete, odobren je Nacionalnim savjetom za obrazovanje. Takođe, SuanPan mentalna aritmetika je obrazovanje po međunarodnom standardu kvaliteta”, dodaje.

Ono na šta je Maja kao osnivač posebno ponosna je što su roditelji prepoznali značaj ovog vida obrazovanja.

“Nakon godinu dana školovanja od roditelja djece imamo samo riječi hvale počevši od našeg zalaganja za djecu pa sve do rezultata koji su  se pokazali za ovaj vremenski period”, ističe ona.

Izuzev obrazovnog djela, Centar organizuje i različite aktivnosti kao što su izleti i kampovi. Tako su imali petodnevni kamp na Ivanovim Koritima, izlet na Krnovu i Vučju, a takođe se pripremaju za izlet u Etno selo Montenegro koji će biti održan 18. septembra.

Upis za narednu školsku godinu je u toku i trajaće do popunjavanja grupa.

“Naša vrata su otvorena za sve informacije koje su roditeljima potrebne kako bi izabrali najbolje za svoje dijete”, zaključuje Maja.

Ono što izdvaja “Sveznalce” jeste i otvorenost i osjećaj prema društvenoj sredini pa su prethodne nastavne godine dodijelili pet stipendija djeci iz JPU Dragan Kovačević, OŠ Milija Nikčević i OŠ Jagoš Kontić.

Imaju u planu da se takav odnos nastavi, pa će, koliko budu u mogućnosti, i ove nastavne godine dodjeljivati stipendije.

Fejsbuk stranica Mentalna Aritmetika SuanPan Nikšić – Sveznalci; instagram stranica Sveznalci.

Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tvoj biznis je i naš biznis“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i medija.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sutjeska je večeras u odloženom meču 11. kola Prve crnogorske košarkaške lige pobijedila SC Derbi - 91:66.
  U odloženom meču 11. kola Prve crnogorske košarkaške lige Sutjeska danas u 18 časova u Nikšiću dočekuje SC Derbi.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava javnost da se od 136 osnovnih škola koje su dostavile informacije Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija (od ukupno 163 državne osnovne škole), nastava realizuje u 104 škole (od čega u 76 u punom kapacitetu, dok u 28 djelimično), a nastava se ne odvija u 32 osnovne škole.