Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radulović: Red se uvodi i u Odborima direktora u Monteputu i u Aerodromima

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 25.02.2024. u 13:14
Profesionalizacijom Odbora direktora želimo da unaprijedimo poslovanje državnih kompanija, a da smo na pravom putu to pokazujemo djelima, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Filip Radulović.

On je podsjetio da su, na prijedlog Ministarstva energetike i rudarastva za članove Odbora direktora EPCG, predložena tri kandidata koja su prepoznata u cijeloj Evropi.

“Jovica Milanović dekan je Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru i najveće je evropsko ime u oblasti elektroenergetskih sistema. Vladimir Katić dolazi sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i tvorac je i realizator prvih vjetroelektrana u Srbiji, dok Zoran Miljanić dolazi sa Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici”, podsjetio je on.

Radulović je poručio da se polako uvodi red i u Odborima direktora državnih kompanija, a to najbolje pokazuju primjeri u sektorima saobraćaja, pomorstva i energetike.

“Već smo imenovali Odbor direktora nacionalne aviokompanije “ToMontenegro”, ali i Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo. U protekloj nedjelji na Javni poziv Ministarstva saobraćaja i pomorstva za popunu OD iz reda profesionalaca pristiglo je 90 prijava za četiri kompanije iz pomorskog sektora. Primili smo 45 prijava za jednog člana OD kompanije Monteput, a 21 prijava stigla je za dva člana OD Aerodroma Crne Gore”, naveo je Radulović.

Poručio je da će se na ovaj način kontinuirano pratiti rad preduzeća.

“U svakom trenutku će se imati uvid u njihovo poslovanje što nam daje mogućnost pravovremenog reagovanja kako ne bi dolazili u situaciju da preduzeća na kraju fiskalne godine završe sa negativnim rezultatom”, dodao je Radulović.

Prema njegovim riječima, nedostatak odgovornosti koj upravnim odborima u prošlosti je bio zapanjujući.

“Svi smo bili svjedoci u protekle dvije nedjelje kako slab i neefikasan odbor može da ima posljedice na željeznički sektor. Takođe, nedavno smo imali situaciju da su dva Odbora direktora pomorskih kompanija željeli sebi da isplate ogromne bonuse i to u momentima kada kompanije nijesu mogle da izmiruju sopstvene dugoveLjudi su predugo svjedoci sebičnosti i nestručnog kadra ali sada prepoznaju novi trenutak. Svi su uzbuđeni zbog promjena i žele da se pridruže ekonomskom preokretu”, zaključio je Radulović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Ministarstvo odbrane sjutra raspisuje javne oglase za upis kadeta ili kadetkinja na renomiranim vojnim akademijama u Italiji, Hrvatskoj, Austriji i Turskoj, počev od studijske 2024/25. godine.
  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopšteno je da će sjutra dio gradskih naselja biti bez struje od osam do 17 časova.