Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Solarni paneli uskoro i na školama

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 26.02.2024. u 10:58
Uključivanje vaspitno-obrazovnih objekata u program energetske efikasnosti kroz ugradnju solarnih panela bila je tema sastanka predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Elektroprivrede Crne Gore.

Kako navode u EPCG, na taj način bi dugoročno mogla biti ostvarena značajna ušteda, a višemilionska sredstva koja se trenutno troše u ove svrhe bi bila korišćena u druge namjene, za unapređenje kvaliteta obrazovne infrastrukture.

“Na sastanku je razgovarano o modelima finansiranja ovog projekta, kako bi se pronašao održivi model i obezbijedila podrška međunarodnih partnera u ovom procesu. Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Elektroprivrede Crne Gore se nadaju da će se sa realizacijom aktivnosti krenuti što prije, na obostrano zadovoljstvo i sa ciljem poboljšanja standarda obrazovne infrastrukture”, navode u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Ministarstvo odbrane sjutra raspisuje javne oglase za upis kadeta ili kadetkinja na renomiranim vojnim akademijama u Italiji, Hrvatskoj, Austriji i Turskoj, počev od studijske 2024/25. godine.
  Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopšteno je da će sjutra dio gradskih naselja biti bez struje od osam do 17 časova.