Tokom vikenda moguće nevrijeme

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 22.07.2023. u 08:36
Na sjeveru Crne Gore jutros moguća ponegdje magla, tokom dana pretežno sunčano i toplo, u popodnevnim satima u perifernim sjeverozapadnim i sjevernim planinskim predjelima jači razvoj oblaka sa uslovima za lokalnu kišu sa grmljaviom. Duvaće umjeren do pojačan vjetar zapadnih smjerova. Najviša dnevna temperatura od 27 do 35 stepeni.

Na jugu države sunčano i jako toplo uz slab do umjeren razvoj oblaka u centralnim planinskim dijelovima. Duvaće slab do umjeren vjetar južni i jugozapadni. Temperatura u najtoplijim mjestima oko 38 stepeni.

More mirno do malo talasasto. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južnih smjerova. Temperatura mora do 28 stepeni. UV index, vrlo visok, oko 10 UV jedinica, to ukazuje na obaveznu zaštitu od UV zračenja.

Narednih dana na sjeveru, u nedjelju prijepodne pretežno sunčano i toplo, sredinom dana i popodne očekuje se prolazna nestabilnost sa uslovima za mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavniom. Parametri konvekcije ukazuju na rizik od lokalne olujno vremenske nepogode.

U ponedjeljak, ujutru po kotlinama lokalno magla. Tokom dana sunčano i jako toplo, temperatura u manjem porastu.

Na jugu Crne Gore u nedjelju sunčano jako toplo i sparno, popodne u centralnim planinskim predjelima i u regionu Orjena pojačan razvoj oblaka sa uslovima za lokalnu kišu i kraći pljuskovi sa grmljavinom.

U ponedjeljak, sunčano i veoma toplo, temperatura u manjem porastu. U najtoplijim predjelima na širem prostoru Podgorice i Danilovgrada temperatura između 39 i 40 stepeni.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).