Bedem fest od 1. do 3. septembra na Trgu slobode i terasi hotela Onogošt

Bedem fest
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2022. u 11:54
Bedem fest ove godine neće se održati na zidinama Starog grada, već, kako i ovogodišnji slogan “Bedem fest se spuštio u grad” kaže, trodnevna manifestacija biće upriličena na terasi hotela Onogošt, kao i na Trgu slobode.

Festival će se održati od 1. do 3. septembra.

“Velika nam je čast i privilegija da festivalsku sezonu u Nikšiću zatvorimo otvaranjem tradicionalne manifestacije “Septembarski dani kulture”, u partnerstvu sa opštinom Nikšić i Turističkom organizacijom, u susret velikom prazniku za poštovanje – 18. septembru, Danu oslobođenja Nikšića”, naveo je direktor festivala Petar Šundić.

Za ovu priliku, kako kaže, izbor nije bio nimalo težak, jer će maestro Matija Dedić, koji sa sobom nosi i donosi duh Arsena Dedića i Gabi Novak, svojom spiritualnošću i virtuoznošću oživjeti sjećanja na “šansonjerska i avangardna vremena” našeg Nikšića i “brojna druženja i razgovore vođene na kultnoj terasi hotela Onogošt”.

“Sjajni Matija, kome je ovo premijerni dolazak u Nikšić, sa nestrpljenjem očekuje koncert, kojim će na autentičan način donijeti improvizacije nezaboravnih pjesama Arsena Dedića poput: “Ono sve što znaš o meni”, “Djevojka iz moga kraja” i brojnih drugih. Kao njegova gošća specijalno za ovu priliku, izuzetno harizmatična Marijana Zlopaša prenijeće čari mediteranskog glasa tako prijatnog i melemnog za uši, dušu i tijelo. Ulaz je naravno slobodan”, dodao je Šundić.

U funkciji produžetka turističke sezone, 13. Bedem fest, navodi Šundić, rame uz rame sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore hrabro korača dalje kao pionir festivalsko – manifestacionog turizma.

“Na Trgu slobode u Nikšiću 2. i 3. septembra svojim partnerima, poštovateljkama, poštovateljima, kritičarima, kritičarkama, prijateljima i publici svih generacija poklonićemo brojne koncerte sjajnih izvođača za nezaboravna sjećanja, zahvaljujući i kompaniji M-tel kao oficijelnoj mreži Bedem festa koja obilježava jubijel -15 godina poslovanja u Crnoj Gori”, dodao je on.

Uvjereni su, kaže, da će Crna Gora i Nikšić u danima održavanja Bedem festa biti epicentar dobrog zvuka, druženja, dobrih vibracija, ljubavi prema svima i za sve.

“Nikšić kao grad festivala, rock ‘n’ roll-a, najboljeg Nikšićkog piva koje je i ove godine uz Bedem fest, kao i “obnovljenog Čelika”, dostojan je da bude domaćin velikog jubileja za poštovanje, koncerta čuvenih Partibrejkersa koji obilježavaju 40 godina postojanja”, zaključili su oni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Gotovo 300 pacijenata dnevno posjeti jednu od privatnih klinika u Crnoj Gori. Tako ne iznenađuje podatak da je jedan lanac klinika i laboratorija samo prošle godine prihodovao više od 3 miliona eura. Kod privatnika se, kako poručuju ljekari najviše liječe građani s primorja i iz centralnog dijela države. Oni koji su prinuđeni da plaćaju te usluge poručuju da za zdravlje ništa nije skupo.
Skupština Crne Gore usvojila je danas predloženi rebalans budžeta. Podršku tom predlogu dao je 41 poslanik, jedan je bio protiv a 13 je bilo uzdržano. Većinom glasova, usvojena je i odluka o zaduženju za 2022. godinu.
Romantična komedija "Ala je lep ovaj svet" i horor "Osmijeh" novi su filmovi na repertoaru bioskopa Cinema 213.