Berlin Music Video Awards: Poziv umjetnicima iz Crne Gore

berlin_music_video_awards
Berlin Music Video Awards
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2016. u 11:58

Berlin Music Video Awards (BMVA), koji će se četvrti put održati od 18. do 22. maja, poziva mlade muzičare, muzičke producente i filmske režisere iz Crne Gore da predstave svoj prošlogodišnji autorski rad na ovom međunarodnom festivalu.

Festival predstavlja reviju najboljih video spotova koji su obilježili prethodnu godinu.

Kako se naglašava u pozivu, budžet, diskografska kuća ili ime nisu relevantni, jer je BMVA fokusiran na kvalitet, originalnost i raznolikost.

Postoji 14 pobjedničkih kategorija, a osim njih prijavljeni kandidati mogu učestvovati i u Videoshop konkurenciji tako što će preko aplikacije za iPad, iPfone, Android i Windows izmontirati svoj video spot, a nagrada je putovanje u Berlin.

”Novčana nagrada za najbolji muzički spot ove godine je 3.000 eura, a rok za prijavljivanje je 1. april. Pobjednici će biti izabrani online glasanjem, uz pomoć međunarodnog žirija”, stoji u pozivu.

Ovaj festival zamišljen je kao platforma za talentovane umjetnike bez obzira da li su već afirmisani ili tek počinju bavljenje muzikom i režiranje muzičkih spotova.

Do sada su objavljene nominacije poznatih imena kao što su Tame Impala/The less I know the better I Stromae/Quond C'est, ali sa njima u istoj kategoriji stoje imena neafirmisanih izvođača iz cijelog svijeta.

Festival je prvi put organizovan 2011. godine i za kratko vrijeme je zauzeo posebno mjesto na muzičkoj i filmskoj sceni.

Po prvi put ove godine pozvane su i zemlje Balkana i to Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina (BiH) i Hrvatska.

Više informacija o Berlin Music Video Awards festivalu može se naći na sajtu http://www.berlinmva.com/

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.