Drugo veče Lake festa u znaku Galije

lf1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.08.2017. u 23:39
Bad Copy, koji je prethodno zagrijao atmosferu, u noći sa malo kiše i malo prohladnog vremena, zatvorio je drugo veče ovogodišnjeg Lake festa. 

Begoradski reperi ponovo su na na festivalu iza krupačke brane napravili šou i učinili da publika uživa u dobroj energiji.

Čast da otovri drugo veče Lake festa imao je spuški bend Parampaščad. Publika malobrojna, ali odana, dovoljno za premijerni nastup na jednom od najvećih regionalnih rok festivala.

„Odlično, sve je proteklo bolje nego što smo očekivali. Društvo je super, ekipe su sve došle da nas podrže. I energija super, u kampu je divno, sve je OK”,prenio nam je svoje impresije Momčilo Radulović, basista benda Parampaščad

Nakon njih Opičena Poljoprivredna glazba (OPG). Dubrovački sastav se takođe premijerno „potpisao“ na stranici Lake festa.

Binu je potom zauzeo Gru. Beogradski reper, prvi put na festivalu, imao je pred sobom raspoloženu publiku koja pjevala horski njegove stare hitove.

„Prvi put sam tu i nijesam znao šta da očekujem. Moram da kažem da je publika bilo stvarno dobra, nije bila ona varijanta pozorišne publike koja te isprati na kraju nastupa aplauzom. Naprotiv, učestvovali su u pjesmama i bilo je pravo zadovoljstvo nastupiti“, kazao je Gru.

Dobra reakcija publike i uvod za hedlajnere. Prva od njih hrvatska pop pjevačica Natali Dizdar.Malo mekši koncept Lake festa, ali je Natali dokazala zašto je regionalna zvijezda. Prvi put u Nikšiću i noć za pamćenje.

„Tu smo predstvaili naš posljednji album „Iluzije“, i svirali neke stare pjesme“, kazala je hrvatska pjevačica magičnog glasa.

Nakon nje stejdž je zauzeo legendarni Neša Galija. Već poznat Nikšićanima, istina ne preko Lake festa, na sedmom izdanju nikšićkog festiovala nastupio je prvi put. Hitove „Skadarska“, „Zonina pesma“, „Da li si spavala“ publika je horski pjevala.

Utisak je malo pokvarila kiša bez koje se nije moglo ni pove godine na Lake festu, ali Neša je i u tome pronašao draž.

„Najbolje se stvari doživljavaju. Ne treba ništa da se čuje, već da se osjeti i to se osjetilo večeras, riječi su suvišne. Ja se u Nikšiću uvijek lijepo osjećam. Jednostavno volim Nikšić. Sjećam se koncerta prije 30 godina, potoci su tekli, ovo je samo malo poprskalo. Ovo je normalno, čak i nekako dobro, kada se paziš od neke kiše ili vjetorova. Prosto zato je koncert napravljen da bi imao interakciju svih tih elemenata koji ga čine koncertom“, kazao je Neša.

Drugo veče festivala okupilo je opet veliki broj posjetilaca. Na redu je posljednja festivalska noć.

NEDJELJA, 13.08.

19:00 FREEDOM

19:40 PORTO -MORTO 

20:20 PERO DEFORMERO 

21:15 MORTAL KOMBAT

22:15 NEVERNE BEBE

23:50 KIRIL DŽAJKOVSKI 

01:30 SAMOSTALNI REFERENTI

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.