Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Društvo skrivenih talenata u nedjelju u Montenegro pabu

dst
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.12.2015. u 11:30

U nedjelju 13. decembra Montenegro pab poklanja nastup D.S.T.-a, jednog od najpopularnijih punk rock bendova sa naših prostora.

D.S.T. (Društvo Skrivenih Talenata) je bend iz našeg grada koji je nastao pred kraj 1991. godine, za zvaničan početak benda uzima se 1992. godina. 

Žanr je od starta bio mješavina različitih pravaca ali zbog tekstova punih bunta najviše se identifikuju sa punk rock-om. 

Sredinom devedesetih nastupaju van Crne Gore i jedan je od prvih koji je zasvirao u Bosni i Hercegovini nakon rata. 

Bend je je učestvovao na velikom broju festival, od kojih se izdvajaju nastupi na Lake Fest-u, Bedem festu, EXIT-u, Open Sound Fest-u, Beer fest-u… 

Trenutnu postavu benda čine: Boris Lješković (vokal), Srđa Simunović (bubanj), Veljko Vučurović (gitara) I Dragan Lučić (bas).

 

 

U trenutnoj postavi realizovan je i novi album „Stvarnost je u nama“. Album je sniman 2013. godine u nikšićkom studiju Ultrazvuk, snimatelj Bojan Bojanić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ za nikšićke učenike održaće se u petak, 12. aprila, sa početkom u 19 časova, u sali Nikšićkog pozorišta.
Bend „Galija“ gostovaće u Nikšiću 26. apila u Sportskom centru. Organizatori koncerta su Turistička organizacija (TO), Nikšićko pozorište, „Zahumlje“, Sportski centar, uz podršku Opštine Nikšić i NVO Fors Montenegro.