Duo Bulatović – Nikčević večeras na terasi hotela Onogošt

duo1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.07.2016. u 08:07

Istaknuti gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević održaće večeras koncert na terasi hotela Onogošt.

Njihov nastup počeće u 21 i 30h.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 069/499-695 i 067/035-999.

U toku večeri biće organizovana i promocija vina kompanije ”Plantaže”: Pro Anima, Pinot Blanc,Vladika, Crveno i Rose.

Nedavno je objavljeno da će duo Nikčević – Bulatović 18. oktobra po prvi put nastupiti u čuvenom Karnegi holu u Njujorku, gdje će predstaviti kompozicije sa novog albuma „The best of Montenegro”.

Na albumu se nalazi 15 autorskih kompozicija inspirisanih tradicionalnom crnogorskom muzikom, te će, kako su rekli, taj koncert ujedno biti i promocija Crne Gore.

„Naša muzika predstavlja jedinstveni spoj ljepote Mediterana, ‘izlomljenih’ ritmova Balkana i misticizma Orijenta”, rekao je Nikčević tim povodom.

Riječ je o kompozicijama „Još ne sviće”, „Poljem se vija”, „Ruža”, “Vrela voda na valove”…

Darko Nikčević (Nikšić 1971.) je flamenko gitarist i kompozitor. Završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a master diplomu (MSc) je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Radi na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao rukovodilac elektro-akustičke laboratorije i predavač na predmetu Muzička tehnologija. Učesnik je brojnih koncerata u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj,

Sloveniji, Grčkoj, Holandiji, Italiji i Španijii. Autor je prvog albuma instrumentalne muzike u Crnoj Gori “Flamenco” (1994.) u izdanju Muzičke produkcije Radio Televizije Crne Gore i koautor, sa klasičnim gitaristom Srđanom Bulatovićem, CD-a “DUO“ (2001.) i “Nostalgija“ (2005.).Srđan Bulatović (Podgorica 1972.) počeo je svirati gitaru sa osam godina u klasi nastavnika Miodraga Ćupića, kod koga završava nižu muzičku školu, i koji ga usmjerava na profesionalno bavljenje gitarom.

Diplomirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, potom završava specijalističke studije gitare na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Krajišnika, a zatim i magistrira na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović.

Prvi je diplomirani gitarista i magistar gitare u Crnoj Gori. Pored aktivnog bavljenja koncertnom djelatnošću kao solista, zajedno sa flamenko gitaristom Darkom Nikčevićem osniva duo gitara 1991. godine.

Preko ovog dueta upoznaće muziku i drugih žanrova kao što su flamenco, filmska, etno i džez muzika, koji ce u korelaciji sa klasičnom imati snažan uticaj na njegovo dalje bavljenje muzikom. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci