Kopenhagen: „Royal” predstavljao Crnu Goru, nastupila i djeca sa smetnjama u razvoju

f90aafc58a519089130071e11f89041f
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2017. u 10:29

Na svjetskom takmičenju u Hip Hopu koje se održalo od 17. do 21. oktobra u Kopenhagenu plesni klub „Royal'', zajedno sa plesnim klubom „Habanera“ iz Bara, predstavljao je Crnu Goru.

Po ugledu na ostale članice svjetske federacije po prvi put nikšićki „Royal“ učestvovao je sa djecom sa smetnjama u razvoju, koja su se takođe takmičila i plasirala u finale osvojivši šesto mjesto u kategoriji „Integrative Para“. Ostali takmičari i predstavnici kluba plasirali su se u osminu i četvrtinu finala pobjedivši više od pola učesnika sa četiri kontinenta – Evrope, Sjeverne Amerika, Azije i Afrike, u svojim kategorijama.

„Pripreme za svjetsko takmičenje trajale su četiri mjeseca , od čega je veći dio priprema posvećen postavljanju koreografija, dok je zadnjih mjesec dana fokus i pažnja usmjerena na preciznost, mentalnu i kondicionu pripremu kao i izradu kostima“, kazali su Miloš Adžić i Nikolina Giljen iz ”Royala”.

Rad sa djecom koja imaju smetnje u razvoju za njih je, kažu, lijepo iskustvo u kome su se nesebično dali, trudili i željeli da nakon ovog projekta djeca i dalje imaju podršku i šansu da učestvuju na prvenstvima ovog tipa.

„U ovom projektu imali smo i medicinsku pomoć koja je takođe u našem timu bila do kraja projekta. Nadam se da će ova poruka motivisati sve roditelje kao i djecu koja se bave plesom da odaberu pravi klub, i da možda svojim plesanjem i velikim radom donesu svjetsku medalju kući i postanu jedni od poznatih svjetskih koreografa u svijetu. Obično se svi vode rečenicom da od plesa u Crnoj Gori nema ništa i da su klubska ulaganja u djecu minimalna, pogledajte šta smo mi uradili za svoje najbolje plesače“, dodaju oni.

Pored ovih aktivnosti plesni klub ”Royal’ je snimio novi plesni video u saradnji sa Milošem Tomaševićem i Josifom Perovićem iz Drone studija, kako bi, naglašavaju predstavnici nikšićkog kluba, Crnoj Gori pokazali šta je plesni kvalitet i ko postavlja njegov standard u našoj državi.

„Već sledećeg mjeseca 70 naših takmičara koji su vrijedno vježbali, učestvovaće na otvorenom prvenstvu u Hip Hopu i Latino plesovima koje će se održati u Makedoniji. Što se tiče daljih planova imaćemo par otvorenih turnira u sledećoj godini kao i pripreme i odlazak što većeg broja takmičara našeg kluba na svjetsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj i evropsko u Njemačkoj“, najavljuju oni.

Odlazak na takmičenje podržan je dijelom prihoda od “Igara na sreću” gdje su takmičari imali obezbijeđeno cjelokupno šestodnevno putovanje  koje podrazumijeva smještaj, avionske karte, kostime, takmičarske licence prema svjetskoj federaciji i kotizacije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.