Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muzički debi Žutih prsluka: Ljubav, grad i rokenrol

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 19.06.2024. u 07:53
Novi bend Žuti prsluci objavio je singl "Pismo majci" kojim najavljuju album.

Album pod nazivom "Žuti Prsluci", na kojem se radilo skoro pune dvije godine, biće objavljen tokom ljeta ove godine i sadrži ukupno devet numera.

Radojica Bogi Stanković je bio zadužen za tekstove, dok je Nikola Novaković, autor muzike svih pjesama, dao svoj tekstualni doprinos na pjesmi "Pismo majci". Aranžmane su, pored Nikole Novakovića, radili Bojan Dobrilović, Šule Jovović, Miloš Knežević i ostali muzičari.

Album je prvenstveno koncipiran kao rock'n'roll, s pjesmama koje se kreću od sentimentalne balade poput "Pismo majci" do hard rock kompozicije "Budi mi". "Žuti Prsluci" tako predstavljaju zanimljiv kolaž slika i stilova koji se savršeno uklapaju u pejzaž grada iz kojeg dolaze njegovi autori.

Posebnost ovog materijala je u tome što ga karakterišu dva vokala različitog senzibiliteta, iza kojih stoji autorski dvojac.

Na pjesmi "Pismo majci", koju je otpjevao Radojica Bogi Stanković, svirali su Šule Jovović (klavir), Nikola Novaković (akustična gitara), Bojan Dobrilović (bas), Miloš Knežević (bubanj), Nela Banda (violina) i Andrija Vasiljević (prateći vokal). Sve pjesme su snimane u Studiju "Disorder" Bojana Dobrilovića u Nikšiću, koji je potpisao audio produkciju i najavnog singla.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.
  Premijer Milojko Spajić zajedno sa saradnicima i ministrima danas je predstavio program "Evropa sad 2". On je tom prilikom najavio da će prosječna zarada u Crnoj Gori uskoro biti 1.000 eura. Povećanje je najavljeno od 1. oktobra.
  U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.