Na ovogodišnjem Bedem fest-u Dado Topić, Drugi način…

Bedem fest
 • Autor onogost.me
 • 08.08.2023. u 11:47
XIV izdanje Bedem festa održaće se 25. i 26. avgusta na platou u podnožju Tvrđave, uz besplatan ulaz.

“Publika Bedem festa biće počašćena besplatnim koncertima izvođača koje gotovo da nemate priliku čuti uživo, igdje drugo, ni u Crnoj Gori niti u regionu, na šta smo veoma ponosni i to je ono što muzički program čini posebnim i privlačnim za sve generacije i ljubitelje različitih žanrova”, navode organizatori.

Muzički program Bedem festa u petak 25. avgusta otvoriće Dječiji hor JU “Zahumlje”. Potom će po prvi put u Nikšiću nastupiti Mostar Sevdah Reunion kome će ovo ujedno biti i jedini koncert u Crnoj Gori u 2023. godini. Kraj prve večeri rezervisan je za nastup kultnog benda Drugi način iz Zagreba.

Subota, 26. avgust rezervisana je za bend Vizant iz Nikšića, zatim Zdenku Kovačiček koju će pratiti bend Green House Blues. Monah iz Niša kao pobjednički sastav partnerskog Bunt rok festivala predstavljaće trenutno aktuelnu regionalnu demo elitu. Ovogodišnji Bedem fest energičnim koncertom, prepoznatljivom energijom i autentičnim glasom zatvoriće legendarni Dado Topić.

“Kako bismo doprinjeli ostvarivanju rekordnih rezultata kada je turistička sezona u Nikšiću u pitanju, odlučili smo da i pored izuzetno skromnog budžeta ulaz na obje večeri Bedem festa bude besplatan, doprinoseći većoj posjećenosti Nikšića u danima održavanja Bedem festa”, poručuju iz organizacije.

Minuli rad Bedem festa, koji ima za cilj oživljavanje, festivalsko-turističku valorizaciju Tvrđave, pozicioniranje i brendiranje grada Nikšića kao turističke destinacije prepoznat je, navode, od strane Opštine Nikšić i Turističke irganizacije Nikšića.

Bedem fest realizuje se partnerstvu sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma i Ministarstvom kulture i medija Crne Gore.

Počev od prvog izdanja, uz Bedem fest je i Pivara “Trebjesa”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.
  Nedavna smrt novorođenčeta u nikšićkoj Opštoj bolnici (OB) uznemirila je javnost, ali i otvorila pitanja da li su riješeni slučajevi koji su se posljednje dvije godine desili u toj ustanovi, je li utvrđena odgovornost medicinskog osoblja i da li je neko od njih, zbog eventualnih grešaka, sankcionisan.
  Skoro sedam mjeseci je od kada je EPCG Željezara Nikšić vraćena pod državno okrilje. Međutim, najavljeno pokretanje proizvodnje čelika, za šta je Elektroprivreda trebalo da uplati šest i po miliona eura Željezari, još je neizvjesno.