Nedjelja veče u Nikšiću uz punk i rep

tumblr_static_2z9arrq31picwwkskkccswcw0
  • Autor onogost.me
  • 13.03.2016. u 09:00

Večeras s početkom u 22:00h u NK pabu će, po prvi put, nastupiti osiječki punk-rock bend “Gužva u 16-ercu”, dok će u Montenegro pabu pola sata kasnije nastupiti beogradski reper Marčelo. 

Punk – rock bend “Gužva u 16-ercu” osnovan je 1993. godine.

Nakon šest godina djelovanja 1999. godine izlazi njihov prvi studijski album “Čir na 12 – ercu” u izdanju “Croatia records”.

Širu popularnost u regiji stiču izdavanjem drugog albuma “Punk urac” za izdavačku kuću “Dirty old empire”.

Treći, za sada najuspješniji album pod nazivom “Je ne regrette rien” u izdanju “Geenger records”, objavljuju 2012. godine. Prvim singlom i spotom s ovog albuma za pjesmu “Mene više nema” su se vinuli na vrh regionalnih top lista, a album je pratila serija koncerata po cijeloj regiji .

 

 

Marko Šelić Marčelo objavio je četiri studijska albuma – De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treću stranu medalje (2008) i Decu i Sunce (zajedno sa svojom grupom Filter, 2010), te roman Zajedno sami (2008), zbirku raznovrsnih tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), roman Malterego – knjiga prva: Rubikova stolica (2012) i stotinak kolumni za razne redakcije.

Posebnu pažnju javnosti skrenuo je tekstovima svojih pjesama, kojima je zavrijedeo priznanja poput nagrade TV Metropolis (najbolja pesma) i Davorin za 2006. i 2009. godinu (najbolji urbani/rock album), a spot za Pozerište prvi je srpski spot uvršten u World chart express evropskog MTV-a.

Ulaz u Montenegro pab je besplatan, dok je ulaz u NK pab 2 eura. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Djevojčice i dječaci iz Crne Gore, uzrasta od 12 do 14 godina, od ponedjeljka su dio međunarodnog žirija Evropske filmske akademije. Osnovci iz Nikšića, Rožaja i Žabljaka, zajedno sa svojim vršnjacima iz 42 evropske zemlje, putem online platforme gledaju filmove koji su nominovani za prestižnu Nagradu mlade publike.