Nikšićanka Kristina Mitrović pobjednica modnog konkursa: Nagrada potvrda rada tokom školovanja

46525462_483996312095631_8091064317979394048_n
Nebojša Radović
  • Autor Marija Vujovic
  • 24.11.2018. u 07:35

Na konkursu Mionetto Prosecco, čiji je cilj bio da svojim kreacijama prenesu izgled flaše tog pića, naša sugrađanka Kristina Mitrović osvojila je prvo mjesto.

Kako je Kristina objasnila za naš portal, u pitanju je konkurs namijenjen mladim dizajnerima, organizovan u okviru Montenegro Fashion Week-a, a početna tema i inspiracija jeste Mionetto Prosecco etiketa i izgled flaše tog bijelog vina.

„Na konkurs sam se prijavila sa skivom modela i prošla u prvih 10. Dobili amo zadatak da izvedemo svoje kreacije i priliku da se predstavimo široj javnosti. Nakon završetka cjelokupnog programa, proglasili su tri kreacije koje su od strane stručnog žirija dobile najveći broj poena. Meni je pripala čast da osvojim prvo mjesto, a nagrada je putovanje u evropsku prijestonicu mode – Milano“, zadovoljno ističe ova talentovana djevojka dodajući da će na ovo putovanje povesti majku, čija podrška joj, naglašava, najviše znači.

Zbog ovakve odluke žirija je, kaže,  posebno srećna jer je kao student Modnog dizajna na Univerzitetu Donja Gorica dobila potvrdu rada i truda koje ulaže tokom školovanja.

Inspiraciju za kreaciju je, priča, pronašla baš u samoj formi flaše Mionetto Prosecco.

„Sam čin otvaranja vina me je dodatno inspirisao da napravim mali performans, gdje je manekenka imala zadatak da na sceni skine suknju i ostane u kupaćem kostimu. Kreacija je sastavljena od tri dijela, i to kupaćeg kostima, suknje i kape. Kako sam prije pola godine odlučila da osnujem brend kupaćih kostima i krenem sa izradom istih, brend pod nazivom “Lapia” ću nakon ove nagrade pokušati da razvijam i konstantno radim na novoj kolekciji, kako bih opravdala i povjerenje svih članova žirija koji su moju kreaciju ocijenili sa najviše bodova“, najavljuje ona.

Iako uvjerena u svoje sposobnosti, nagrada je ipak iznenadila.

„Pobjedu svi koji učestvuju priželjkuju, ali sam istovremeno bila i iznenađena, jer je konkurencija bila zaista jaka. Raduje me što je trud i rad tokom cijelog školovanja i na ovakav jedan način nagrađen, jer pobjeda na ovom konkursu za mene predstavlja potvrdu i za sve buduće projekte na kojima ću raditi“, objašnjava ona.

Stručni žiri činili su: modna novinarka Ranka Perović, modna blogerka Milena Pajović, modna dizajnerka Sanja Bobar, PR Henkell International GMBH grupe Vanesa Leman, kao i brend menadžer kompanije G3 Spirits i Mionetto Proseccoa u Crnoj Gori Dragana Drobnjak.

Podsjetimo, naš portal je o ovoj talentovanoj djevojci pisao i ranije kada je predstavljala Crnu Goru na svjetskom takmičenju u modelingu Miss Eco International 2017.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Završila je Nižu muzičku školu – odsjek klavir, osvojila desetine zlatnih medalja na takmičenjima u modernim plesovima, ali ju je želja za novom avanturom iz svijeta muzike odvela u oblast modelinga i odmah se to ispostavilo kao pun pogodak.
Festival Lake fest održaće se ove godine od 4. do 6. avgusta na obali nikšićkog jezera Krupac.