Nikšićanka zakoračila u svijet modelinga: Biti jedinstven je bolje nego biti savršen

img-4cb64551c39e42bdd371450b2c9c3c68-v
Privatna arhiva
  • Autor Marija Vujovic
  • 21.03.2019. u 07:27

Lijepe djevojke su uvijek bile sinonim našeg grada, u šta se mogao uvjeriti svako ko je makar jednom prošao čuvenim nikšićkim korzom. Da je to stvarno tako potvrđeno je mnogo puta, pa i na nedavno održanom takmičenju za Mis zime, gdje su čak tri Nikšićanke osvojile nagrade, među kojima je bila i 21-godišnja Nina Vuković.

Ovo je bilo njeno prvo predstavljanje u svijetu modelinga, iako kaže da je kao djevojčica, poput mnogih drugih, maštala da bude kraljica modnih pista.

„Sve te djevojke koje smo gledali na Fashion tv-u i na naslovnicama svjetskih časopisa, samouvjerene, prelijepe i predivno obučene činile su da želimo da jednog dana budemo poput njih. Ali, to je bilo kad smo bile djevojčice. Nikada nijesam ozbiljno razmišljala o tome da se bavim modelingom, iako su me prijatelji često nagovarali da se prijavljujem na razna takmičenja“, priča nam ova studentkinja Pomorskog fakulteta.

Tako je bilo i ovog puta.

„Zvao me je prijatelj i pitao može li da pošalje moju fotografiju i da me na taj način prijavi za Izbor za mis zime. Odmah sam rekla ‘Da’, shvatajući to kao novi izazov i ne razmišnjajući da li ću osvojiti neko mjesto. Pošla sam na takmičenje Mis zime. Dosta mojih drugarica i poznanica se prijavilo takođe, pa je to bila prilika da se družimo“, dodaje ona.

A onda je došlo mjesto druge pratilje i Ninina prva titula u modelingu.

„Ako uzmemo u obzir i to da mi je ovo prvo takmičenje u životu, onda to i nije loše“, uz osmjeh  komentariše ona.

Ovaj uspjeh podstakao  je lijepu Nikšićanku da se prijavi i na Izbor za mis Crne Gore.

„Često nam je u životu potreban podstrek za velike stvari, pa je tako mene ova titula podstakla da se prijavim i za to takmičenje. Vidjećemo šta će biti, ponavljam da je to izazov više, pa ga svakako neću propustiti“, odlučna je ona.

Iako kaže da ima mnogo lijepih i otmenih žena u svijetu modelinga, ona nema nijednog idola. „Biti jedinstven je bolje nego biti savršen“, Ninin je moto.

„Možda bi u nekom smislu, kada bih se ozbiljnije bavila modelingom, uzor mogla da mi bude Žizel Bundšen, ali mislim da ne treba da se trudimo da budemo kao neko drugi, već da pratimo svoj osjećaj i budemo jedinstveni“, smatra Nina.

Na fakultetu, kako kaže, ima mnogo obaveza, pa slobodno vrijeme koristi uglavnom za neku akciju – šetnju, obilaske, treninge…

„Volim da putujem, prije svega volim da otkrivam zanimljive djelove naše zemlje. Mada, modeling bi mogao da bude moj novi hobi“, šaljivo završava ona razgovor za portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Završila je Nižu muzičku školu – odsjek klavir, osvojila desetine zlatnih medalja na takmičenjima u modernim plesovima, ali ju je želja za novom avanturom iz svijeta muzike odvela u oblast modelinga i odmah se to ispostavilo kao pun pogodak.
Festival Lake fest održaće se ove godine od 4. do 6. avgusta na obali nikšićkog jezera Krupac.