Održan prvi Buk fest: Promocija prirodnih bogatstava i turističkih potencijala

buk_naslovna
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.09.2018. u 06:48

Donja Bukovica sa svojim prirodnim ljepotama i bogatstvima ima ogroman turistički potencijal koji treba valorizovati na pravi način u narednom periodu, poručeno je nakon prvog Buk festa koji je prethodna dva dana održan u organizaciji Ekološkog pokreta Donja Bukovica u saradnji sa NVO Ozon i Opštinom Šavnik.

„Veoma smo zadovoljni kako je protekao festival, a naročito drugim danom kada su nas posjetili učesnici Balkan River Tour-a, koji su okupili učesnike iz 10 zemalja i koji su nakon posjete našem kraju imali jednu zajedničku poruku, a to je da prirodne ljepote Donje Bukovice moraju biti sačuvane“, kazali su organizatori nakon svečanog zatvaranja festivala.

Posjetioci su imali priliku da prvog dana pogledaju premijeru dokumentarnog filma Mladena Ivanovića koji je sniman na teritoriji Gornje i Donje Bukovice, kao i sela Timar, gdje izvire i protiče Rijeka Bukovica.

U muzičkom dijelu festivala učestvovali su Petar Dević i DJ ZED, a svoj program imao je i glumac Velizar-Vejo Kasalica.

Na početku drugog dana organizovana je panel diskusija “Potencijal opštine Šavnik za savremene trendove u turizmu”, a centralni događaj toga dana bio je Balkan River Tour, koji je ove godine po prvi put prošao kroz Donju Bukovicu.

Prije svečanog zatvaranja organizovana je šetnja rijekom Bukovicom u dužini od 3 kilometra.

Organizatori Buk festa su najavili da će on postati tradicionalan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Završila je Nižu muzičku školu – odsjek klavir, osvojila desetine zlatnih medalja na takmičenjima u modernim plesovima, ali ju je želja za novom avanturom iz svijeta muzike odvela u oblast modelinga i odmah se to ispostavilo kao pun pogodak.
Festival Lake fest održaće se ove godine od 4. do 6. avgusta na obali nikšićkog jezera Krupac.