Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:13
11.4.2019.

Osma sila i Dr Nele Karajlić na Bedem festu

Na Bedem festu nema sile, sve je milo i po dobru spominje se, kroz osmijeh komentariše direktor tog festivala Petar Šundić najavljujući nastup kultnog benda Osma sila.


“Sve nas čeka neizmjerna količina pozitivne energije na desetom Bedem festu. Rekao sam vam da se dobro pripremite jer su ovogodišnji izvođači baš, baš, baš fenomenalni. Tako smo ponosni da je Bedem fest probudio osjećaj i oživio lični i kolektivni doživljaj koncerta i live nastupa. Naši izvođači znaju gdje dolaze, a Nikšić ima višegeneracijsku tradiciju i publiku. Tvrđava nas sve povezuje. Stari grad Bedem odškrinuo je svoja vrata”, ističe Šundić.

On objašnjava i kako je došlo do nastupa pomenutog sastava.

“Prije deset godina rekao sam profesoru Bobu Dobriloviću hajde Osma sila, pa vi ste postavili temelje poštovanja, vaspitanja i vrijednosti koje su neprolazne. Generacije su odrastale uz vsaše pjesme. Bobo me nikada nije odbio, samo smo odlagali ovaj trenutak”, kazao je on i dodao da se Osma sila, povodom Bedem festa, nakon više od 30 godina definitivno okuplja u originalnoj postavi.

“Šta reći? Kakav osjećaj radosti i ponosa za sve nas iz Nikšića i za sve dobronamjerne ljude odakle kod da nam dolaze. Svi su dobrodošli”, poručuje direktor “festivala sa dušom”.

Drugo ime koje su danas saopštili organizatori, a koje će nastupiti takođe na ovogodišnjem izdanju Bedem festa je Dr Nele Karajlić.

“Za njega možemo reći da je tata, car, gospodin, “običan” i tako dobronamjeran. Sve je teklo lagano i spontano u razgovorima oko dogovaranja nastupa. To je taj šmek. Ili jesi ili nijesi. Jedva čekamo da ugostimo personu koja je ostavila veliki trag. Biće nam potrebna dobra fizička kondicija za ovaj nastup jer je energija njegov zaštitni znak”, ističe on.

Bedem fest održaće se od 2. do 4. avgusta.

 

Ostale vijesti iz kategorije