Petar Šundić i Dino Kapetanović: „Tribute to EKV“

page
  • Autor onogost.me
  • 05.11.2015. u 13:26

Već četvrtu godinu zaredom Petar Šundić i Dino Kapetanović oragnizuju mini koncerte posvećene Milanu Mladenoviću vođi legendarnog beogradskog rok sastava Ekatarina Velika. 

Na današnji dan navršva se 21 godina od smrti jednog od najvećih muzičara sa prostora ex Jugoslavije.

Petar Šundić na klaviru i Dino Kapetanović za gitarom seriju koncerata počinju večeras nastupom u podgoričkom KIC-u Budo Tomović. Sjutra veče su u Beranama u Centru za kulturu, zatim 12. na Cetinju i za kraj turneje predviđen je nastup u Nikšićkom pozorištu 13. novembra.

„To je naš omaž Milanu Mladenoviću i toj kultnoj grupi Ekatarina Velika koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji jugoslovneske alternativne muzike. Oni su bili drugačiji po mnogo čemu. Njihove su pjesme vječita inspiracija, stihovi, muzika, poruke koji su stajale iza tih tekstova. Za nas je to istovremeno jedan velika odgovornost i zadovoljstvo svirati i izvoditi pjesme EKV. Biće to jedan muzički minimalizam, unplugged verzija,  ali istovremeno bogatstvo improvizacija i donošenje tih pjesama na autentičan način“, kazao je Šundić.

Milan Mladenović je rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. U šestoj godini se sa porodicom seli u Sarajevo, gde je živeo narednih nekoliko. Kako je njegov otac bio vojno lice 1970. godine porodica Mladenović prelazi u Beograd.

U avgustu 1994. godine, nakon nastupa Ekatarine Velike na festivalu u Budvi, Mladenović biva prebačen u bolnicu gdje je ustanovljeno da ima rak pankreasa.

 

 

Rok velikan Milan Mladenović preminuo je u 36. godini od raka pankreasa u Beogradu, čime je prestala da postoji jedna od najboljih jugoslovenskih rok grupa EKV.

Grupa je izdala ukupno sedam studijskih albuma – “Katarina II” (1984), “Ekatarina Velika” (1985), “S’ vetrom uz lice” (1986), “Ljubav” (1987), “Samo par godina za nas” (1989), “Dum dum” (1991),“Neko nas posmatra” (1993), kao i tri živa albuma.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci