Predstavljamo bend Rock in Peace

13466551_1157825440936035_7437192138687975274_n
Miloš Zvicer
  • Autor onogost.me
  • 11.09.2016. u 06:30

Grupa mladih Nikšićana, okupljena u februaru 2011. godine pod nazivom "Rock in Peace", danas je izuzetno dominantna na crnogorskoj rok sceni. 

Prvi koraci benda uglavnom su bili oslonjeni na obradu muzike iz osamdesetih godina, dok nešto kasnije bend počinje sa autorskim radom, priča za portal Onogošt frontmen benda, Bojan Dobrilović.

” Kad smo 2013. godine počeli sa autorskim radom dobili smo pomoć afirmisanih muzičara, Vanje Radovanovića, Mihajla Zekovića (Perper) , Borisa Lješkoviča (DST), Saše Zejaka (Vizant), Rade Đurđevca (Bel Tempo Galija) i drugih. Tako smo dobili ‘vjetar u leđa’, pa smo uz odobrenje Perpera i Miladina Šobića pjesme “Ljubav” i “Opet krivi tip” bile sastavni dio našeg prvog albuma“, priča Bojan i dadaje da je posebno veliki uspjeh doživjela pjesma “Otvori” koju su napravili u saradnji sa Vanjom Radovanovićem.

Kako ističe, sviraju u ozbiljnim pabovima i festivalima, a publika ih odlično prihvati i ima pozitivne povratne reakcije.

„ Mediji nam poklanjaju pažnju što nam posebno čini zadovoljstvo. Trenutno snimamo, radimo vrijedno. Pjesma “Začarani krug“ je snimljena, a numera “Odlazim” je u fazi nastanka“, otkriva Bojan sadašnje aktivnosti.

Grupa je imala mnogo nastupa na festivalima, gdje se mogu pohvaliti izuzetno dobrim uspjehom.  Na „Royal Music Fest-u“ 2012. godine uzeli su treće mjesto. Na istom festivalu dvije godine kasnije, ušli su u finale. Na „Rock bandu 2016“ u Budvi, osvojili su prvo mjesto. Na M-Sound-konkursu za neafirmisane bendove osvojili su nagradu i snimanje pjesme “Otvori”.

Ova mlada i izuzetno perspektivna grupa u sastavu Milena Vasiljević – vokal, Andrija Vasiljević – vokal, Bojan Dobrilović- gitara, Nemanja Jokić – bass gitara i Danilo Vuletić – Bubanj, nastupala je i na drugim festivalima kao što su  “Bedem Fest” , “City Groove” , “Royal Music „…

Bojan za kraj razgovora ističe da mi je posebno drag nedavni nastup na Trgu Slobode u Nikšiću.

Nenad Todorović

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Kultna jugoslovenska grupa „Ođila” održaće večeras koncert u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20 časova.
Kulturno kreativni centar Akord u sebi sabira sve vidove umjetnosti, ljubavi i misli, koji već vjekovima čovjeku omogućavaju da osjeća slobodu i da bude slobodan. Akord manifestuje da kultura jeste nevidljivi medijum koji spaja i ujedinjuje ljude različitih uzrasta, nacija, vjeroispovjesti, ljude različitog obrazovanja i društvenog statusa, riječi su Miljana Mijuškovića, savjetnika za kulturu, turizam i vjerska pitanja u Opštini Nikšić povodom obilježavanja jubileja 25 godina postojanja i rada "Akorda".