Prvo veče Lake fest-a proteklo u znaku Pilota i DST-a, večeras Negativ, Van Gogh…

  • Autor Marija Vujovic
  • 05.08.2022. u 06:29

I ovog ljeta nikšićka publika okupila se na dobro poznatom mjestu - prijatnom ambijentu Krupačkog jezera. Jedanaesto izdanje festivala na Krupcu, koji se ove godine održava pod sloganom "Tradicija se nastavlja" sinoć je otvorio  podgorički bend Vrpca.

Branko Subotić, vokal benda, kazao je da su, nevezano za festival, odavno “prijatelji” sa našim gradom, ali da, ipak, prvi put učestvuju na Lake fest-u. 

“Sjajno je bilo, nije bila neka sila ljudi, ali oni koji su bili ispred su nam značili baš dosta. Generalno volimo Lake fest, poštujemo. Ovo je jedna dobra noć i zaista smo zadovoljni”, naveo je on dodajući da do kraja ove godine očekuje da uđu u studio i sledeće godine “kad se opet vidimo” promovišu drugi album.

Nakon njih binu su zauzeli Black metallica tribute, a nedugo nakon toga i popularni Piloti.

Frontmen Kiki Lesandrić kazao je da je jedva čekao sa dođe u Nikšić, grad koji mu, kako naglašava, otvara srce i odakle ima puno prijatelja.

“Puno koncerata u Nikšiću na Trgu. Prvi put smo ovdje. Predivno mjesto, divan ambijent zaista. Za Nikšić me vezuje moj prvi padobranski skok na Kapinom Polju. Poseban grad i nama kao cijelom bendu nije bilo teško da se skupimo sa četiri strane i da dođemo večeras. Mislim da je publika to osjetila i divan je festival”, istakao je on dodajući da očekuje da opet dođe u Nikšić.

Najavio je j album koji izlazi 22. septembra, a zvaće se “Mali tragovi na nebu”.

Kako je kazao, drago mu je što ima priliku da sluša opasan nikšićki bend DST koji je nakon njih nastupio.

DST ove godine slavi 30 godina postojanja, a, kako je naveo vokal Boris Lješković, misli da su jedini bend koji u kontinuitetu radi, bez pauza osim za vrijeme korone.

“Mi smo od ovog festivala možda samo jedan propustili da nijesmo učestvovali. Za mene iznenađenje što je četvrtak, obično je to bilo petak, subota i nedjelja. Sve pohvale za ovaj festival”, kazao je on.

Posle ponoći nastupila je grupa Agents of time, a prvo veče festivala zatvorio je Marko Nastić.

Večerašnji line up:

20h – Deca iz vode (Tribute EKV)
21h – Atheist RAP
22h – Van Gogh
23.45h – Negativ
1h – Ten walls
2.45h – Lea Dobričić

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci