Autor: onogost.me
Foto: cdm.me
15:16
1.5.2019.

"Štrajk mozga" osvojio prvo mjesto na takmičenju u okviru "Karnevalskih majskih večeri"

Mladi rok bend „Štrajk mozga“ iz Nikšića osvojio je prvo mjesto na takmičenju koje je, u okviru „Karnevalskih majskih večeri“, održano juče u Budvi.


„Žiri je bio jednoglasan“, istakao je Vladimir Bulatović, potpredsjednik Opštine Budva, ujedno i član žirija kojeg su još sačinjavali Žika Jelić iz YU grupe i Miodrag Džemo Radonjić, muzičar.

“Presudio je kvalitet autorskih pjesama, scenski nastup, način na koji su svirali i prenostili energiju na publiku, „Štrajk mozga“ je zbog potpuno novog pristupa, koji rijetko čujemo u Crnoj Gori, zasluženo osvojio prvo mjesto“, dodao je Bulatović.

Drugo mjesto je osvojila grupa „Eastock“ iz Užica, dok je treće mjesto pripalo bendu „The Grupa“, sastavljenom od muzičara iz Kotora, Tivta i Budve.

“Do sada imamo 6 svojih autorskih pjesama. Nadamo se da ćemo uspjeti da izdamo album do kraja ljeta, to nam je sada glavni cilj“, rekao je frontmen pobjedničkog benda, Aleksandar Nikčević.

Turistička organizacije opštine Budva obezbjedila je i vrijedne nagrade za tri najbolje rangirane grupe, tako je prvoplasirani dobio 1.000 eura, drugoplasirani 500, a traćeplasirani 300. Grupe „Štrajk mozga“ i „Eastock“ svirale su sinoć i kao predgrupe legendarnoj „YU grupi“, koja postoji već 50 godina i uspješno prkosi novim muzičkim pravcima.

 

Izvor: CdM

Ostale vijesti iz kategorije