Svaki drugi Crnogorac ima Facebook profil

facebook1111
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2016. u 08:50

Da građani Crne Gore vole da koriste društvene mreže najbolje pokazuju novi podaci renomiranog sajta "Internet world stats", prema kojim čak 50 odsto stanovništva ima otvoren nalog na Facebook-u.

Od ukupno 320.000 profila, 55 odsto korisnika su muškarci, a 45 odsto žene. Krajem oktobra prošle godine broj korisnika ove društvene mrežeu našoj državi bio je na oko 280.000 otvorenih naloga, dok je za 11 mjeseci broj korisnika značajno uvećan, pišu Dnevne novine.

Od država regiona Facebook se najmanje koristi u Bosni i Hercegovini. U ovoj državi, pomenutu društvenu mrežu koristi 38,8 odsto stanovništva. U Hrvatskoj skoro 45 odsto građana ima otvoren Facebook nalog, zatim Albaniji 46 odsto, te u Makedoniji i Srbiji oko 48 odsto stanovništva.

Ukupno u Evropi 615.000.000 ljudi ili 73,9 odsto koristi internet, dok je 328.273.740 otvorenih Facebook naloga na ovom kontinetu.

Prema navodima pomenutog sajta, internet u Crnoj Gori koristi 60,2 odsto građana, odnosno 388.057. Ono što je, takođe, značajno za našu državu je činjenica da se informatička pismenost stanovništva povećava iz godine u godinu.

Međutim, u poređenju sa državama regiona Crna Gora se nalazi na pretposljednjem mjestu po procentu stanovništva koje koristi internet. Ispred nas su Hrvatska gdje internet koristi 75 odsto stanovništva, Makedonija gdje skoro 70 odsto građana svakodnevno koristi internet, zatim Bosna i Hercegovina (68,1 odsto) i Srbija (66 odsto). Lošija od nas jedino je Albanija, gdje oko 60 odsto stanovništva koristi internet.

Sjeverna Koreja posljednja

Što se rekordera po korišćenju interneta u svijetu u odnosu na broj stanovnika tiče na vrhu je Island s 98 posto penetracije, slijede ga Bermudi sa 97 odsto, Norveška, Danska, Andora i Ujedinjeni Arapski Emirati sa 96, te Holandija, Luksemburg i Farska ostrva sa 95 odsto.

S druge strane, najnižu stopu korišćenja interneta ima Sjeverna Koreja, gdje svega 0,03 posto stanovnika ima pristup, odnosno koristi internet.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Kultna jugoslovenska grupa „Ođila” održaće večeras koncert u Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20 časova.
Kulturno kreativni centar Akord u sebi sabira sve vidove umjetnosti, ljubavi i misli, koji već vjekovima čovjeku omogućavaju da osjeća slobodu i da bude slobodan. Akord manifestuje da kultura jeste nevidljivi medijum koji spaja i ujedinjuje ljude različitih uzrasta, nacija, vjeroispovjesti, ljude različitog obrazovanja i društvenog statusa, riječi su Miljana Mijuškovića, savjetnika za kulturu, turizam i vjerska pitanja u Opštini Nikšić povodom obilježavanja jubileja 25 godina postojanja i rada "Akorda".