Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za Lake fest opredijelili 50 hiljada eura

Lake fest
 • Autor onogost.me
 • 27.06.2024. u 16:42
Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera opredijelilo je 50 hiljada eura za organizaciju "Lake festa" u Nikšiću i 90 hiljada eura za "Wild Beauty Art 2024", koji će se održati na Durmitoru u opštini Žabljak, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Na današnjoj sjednici Vlade, na predlog tog ministra, usvojene su Informacija o organizaciji festivala „Lake Fest 2024.” s Predlogom ugovora i Informacija o organizaciji „Međunarodnog festivala ''Wild Beauty Art 2024” s Predlogom ugovora.

Martinović je istakao značajan uticaj oba festivala na Crnu Goru i regije u kojima se održavaju.

"Lake Fest se organizuje 13. godinu za redom u opštini Nikšić, što potvrđuje njegov tradicionalni karakter i stečeni renome. To je prepoznatljiv muzički događaj koji okuplja ljubitelje muzike iz regiona i šire, doprinosi promociji Nikšića kao kulturno-turističke destinacije, povećava turistički promet i jača lokalnu ekonomiju," rekao je Martinović.

S druge strane, dodaje se, "Wild Beauty Art" festival promoviše umjetnost i kulturu u netaknutoj prirodi Crne Gore, doprinoseći ekološkoj svijesti i održivom turizmu.

“Održavanje ovog festivala u planinskim i ruralnim područjima podstiče razvoj lokalnih zajednica i privlači posjetioce iz cijelog svijeta, čime se doprinosi ekonomskom rastu i očuvanju prirodnih ljepota,” istakao je Martinović.

Zaključio je da oba festivala imaju ključnu ulogu u kulturnom i ekonomskom razvoju Crne Gore, pružajući platformu za umjetnike i privlačeći posjetioce, što doprinosi boljoj međunarodnoj prepoznatljivosti zemlje.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Manifestacija Party bus, osma po redu, koja je ujedno i najava Lake festa, kreće 11. jula iz Nikšića.
  Iz organizacije nikšićkog Bedem festivala koji će se ove godine održati od 22. do 24. avgusta kazali su da je javni poziv za prijavu mladih bendova koji žele da nastupe na ovogodišnjem, jubilarnom 15. izdanju, završeno, te da će publika odlučiti koja dva benda će dobiti priliku da nastupe na bini.