Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:40
5.5.2019.

Zapaženi rezultati takmičara "Royala" na Svjetskom kupu u Budvi

Svjetski kup u latinoameričkim plesovima, pod pokroviteljstvom Svjetske Umjetničke Plesne Federacije (WADF) i Plesnog kluba “Jet Set” iz Podgorice prethodnih dana je po prvi put organizovan u Crnoj Gori.


Takmičenje je trajalo dva dana. Prvi dan bio je u znaku svjetskog plesa. dok je drugi bio organizovan festivalski za domaće klubove.

Takmičari Plesnog kluba “Royal” takmičili su se u pojedinačnim disciplinama poput sambe, cha cha, rumbe, jave i latin show-a, gdje su uspjeli da izbore polufinalni plasman iza poljskih, čeških i ruskih solista koji su se plasirali u finale. U grupnim kategorijama  takmičari nikšićkog kluba osvojili su jedno četvrto, jedno drugo i dva zlatna formacijska plasmana.

“Ovo je dobar rezultat, ali ne i najbolji za nas s obzirom da smo stalni učesnici i osvajači brojnih međunarodnih, evropskih i svjetskih titula. Drago nam je da se u Budvi mogla vidjeti svjetska latino elita i da su naši mlađi takmičari mogli dosta toga da nauče. Ovo je veliki podstrek za rad, s obzirom da nas čeka Balkansko prvenstvo pa Svjetsko takmičenje krajem godine”, kazao je Miloš Adžić, instruktor latino plesova u Plesnom klubu “Royal”.

Ostale vijesti iz kategorije