Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:40
5.5.2019.

Zapaženi rezultati takmičara "Royala" na Svjetskom kupu u Budvi

Svjetski kup u latinoameričkim plesovima, pod pokroviteljstvom Svjetske Umjetničke Plesne Federacije (WADF) i Plesnog kluba “Jet Set” iz Podgorice prethodnih dana je po prvi put organizovan u Crnoj Gori.


Takmičenje je trajalo dva dana. Prvi dan bio je u znaku svjetskog plesa. dok je drugi bio organizovan festivalski za domaće klubove.

Takmičari Plesnog kluba “Royal” takmičili su se u pojedinačnim disciplinama poput sambe, cha cha, rumbe, jave i latin show-a, gdje su uspjeli da izbore polufinalni plasman iza poljskih, čeških i ruskih solista koji su se plasirali u finale. U grupnim kategorijama  takmičari nikšićkog kluba osvojili su jedno četvrto, jedno drugo i dva zlatna formacijska plasmana.

“Ovo je dobar rezultat, ali ne i najbolji za nas s obzirom da smo stalni učesnici i osvajači brojnih međunarodnih, evropskih i svjetskih titula. Drago nam je da se u Budvi mogla vidjeti svjetska latino elita i da su naši mlađi takmičari mogli dosta toga da nauče. Ovo je veliki podstrek za rad, s obzirom da nas čeka Balkansko prvenstvo pa Svjetsko takmičenje krajem godine”, kazao je Miloš Adžić, instruktor latino plesova u Plesnom klubu “Royal”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:38
  22.5.2019.

  Nikšićki punk sastav “Punkreas”, koji čine Goran Dabović, Mihailo Bulajić, Bojan Kandić, Veljko Vučurović i Đorđije Njunjić nakon objavljenog singla “Elizabeth” zakazao je svirke u Crnoj Gori, Srbiji i Bugarskoj.

 • 13:26
  17.5.2019.

  U Nikšiću će od 7. do 9. juna biti održan festival umjetnosti pod nazivom “Umjetnost nad sjenom” u organizaciji troje nikšićkih gimnazijalaca Milice Burić, Vuka Pekovića i Šćepana Popovića, uz podršku UNICEF-a, digitalizuj.me i Opštine Nikšić.

 • 11:43
  9.5.2019.

  Partibrejkers i Kanda, Kodža i Nebojša nova su imena jubilarnog, 10. Bedem festa.

 • 08:37
  9.5.2019.

  Želja da jednog dana javno nastupe sa svojim rok bendom, za šestoro gimnazijalaca uskoro bi trebalo da se ostvari. Iako različitih generacija, ljubitelji ovog zvuka okupili su se pod nazivom „Ne bilo rocka“. Danas ovaj šesterac se vrijedno priprema za takmičenje gimnazijskih bendova "Danilovgradation", koje će biti održano sjutra na platou pored rijeke Zete.