Završno veče sedmog Bedem festa!

bend2
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 27.08.2016. u 18:16

Bend Tight Grips započeo je svirku na Bedemu.

Zbog tonskih proba, koje su trajale nešto duže, program posljednje večeri počeo je sa kašnjenjem. No, izgleda da se trio iz Karlovaca dobro pripremio za predstavljanje publici Bedem festa.

Joško Stojanov na bubnjevima, Matija Petrunić na basu i kao vokal i gitarista Krešimir Ćurić otvorili su program sa prvim mrakom. Oni su dobitnici tradicionalnog ”kamena temeljca” za sezonu 2015/2016, koji dodjeljuje najstariji demo festival u Hrvatskoj – HGF, koji je ove godine održan jubilarni 20. put.

Od njih binu će preuzeti Drugi način, sastav koji takođe dolazi iz Hrvatske, a koji je na sceni više od 40 godina. Stekli su status živih legendi, a predstaviće se u postavi Branko Požgajec, Božo Ilić – Dugi, Ernest Vinković, Mario Domazet, Damir Vuk i Mladen Palenkaš.

U vrijeme njihove svirke, očekuje se i popunjavanje koncertnog prostora, kroz koji su u prethodne dvije noći prošle hiljade posjetilaca.

Centralni termin rezervisan je za supergrupu Škrtice, sastav koji je okupio nekoliko poznatih imena rok scene Beograda. Njihov frontmen Zoran Kostić Cane drugi put će gostovati na Bedemu poslije nastupa sa svojim Partibrejkersima. Ta svirka smatra se jednom od najboljih do sada.

Večeras na bini društvo će mu praviti ritam sekcija Straight Mickey’n’The Boyz-a, Danilo Luković (bubnjevi) i Boško Mijušković (bas), dok su za gitarama Vladimir Kolarić (Veliki prezir) i Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila, Veliki prezir). Treba spomenuti da će ovo biti njihov premijerni koncert u Crnoj Gori.

Poslije Škrtica, nastupiće Šank, pank sastav iz Zagreba, koji je u najavi rekao da im je veliko zadovoljstvo što stižu u Nikšić.

Sedmi Bedem fest koji se ove godine održava pod sloganom ”Vjeruj” zatvoriće sjajni mostarski Zoster, koji je dobro poznat nikšićkoj publici. Nastupali su u Nikšiću više puta, tako da će biti na ”domaćem” terenu. 

Organizatori su saopštili da usljed tehničkog kvara koji se desio na elektro stejdžu, program večeras na toj bini neće biti realizovan. Takođe, najavljeno je da će veče posvećeno elektronskoj muzici biti održano u septembru, uz isti program.

Bedem fest treći put otvara vrata ljubiteljima urbanog zvuka.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci