Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:12
12.8.2019.

Arganovo ulje spas za oštećenu kosu

U posljednje vrijeme arganovo ulje je postalo jako popularno, a razlog je jednostavan, prepoznata je njegova dragocjenost.

Zanimljiva je činjenica da je stablo argana proglašeno dijelom svjetske UNESCO baštine, što samo još više potvrđuje njegovu vrijednost. Za jedan litar ulja potrebno je 100 kilograma plodova pa je zato često skupocjeno. Vitamin E je najvažniji sastojak arganovog ulja jer od njega potiče antioksidantno svojstvo ulja koje je spas za suvu i oštećenu kosu.

Ako želite najbolji i najdjelotvorniji efekt, stavljanje ulja kao maske je najbolji izbor.

Stavite arganovo ulje na kosu prije spavanja i ujutro ćete se probuditi sa savršeno sjajnom i glatkom kosom. Preporučujemo nanošenje na cijelu kosu jer što više nanesete, imaćete bolji efekt. Nakon toga zavežite kosu u punđu, a na jastuk stavite peškir.

Izvor: wall.hr

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:54
  23.8.2019.

  Ukoliko se dvoumite da li da nabavite kućnog ljubimca ili ukoliko ga već imate, a strahujete kako će to izgledati kada na svijet dođe beba - imamo lijepe vijesti za vas.

 • 22:41
  22.8.2019.

  Naučnici su došli do otkrića da je godišnji odmor, bio on ljetni ili zimski, izuzetno dobar za srce i um. Istraživanja sprovođena tokom godina ukazuju na to da su praznici i odvajanje od stresne dnevne rutine mnogo više od fotografisanja i kupovine suvenira, te da oni donose i evidentne koristi za zdravlje.

 • 22:21
  21.8.2019.

  Visoke temperature ovih dana utiču na prekomjerno znojenje, a jedan od prirodnih načina da ublažite neprijatne posljedice vreline je jabuko sireće.

   

 • 22:21
  20.8.2019.

  Razbacati komade mesa po roštilju može svako, ali ga samo rijetki znaju ispeći baš onako kako treba.