Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:05
7.2.2019.

Aronijom protiv gripa i anemije

Aroniju često nazivaju biljkom budućnosti jer ima višestruku funkciju koja pomaže našem zdravlju. Ona pomaže u borbi protiv gripa, a preporučuje se da je konzumirate svaki dan.

Aronija pročišćava tijelo od štetnih materija, koristi se kao antioksidans i spriječava stvaranje slobodnih radikala. Ona takođe usporava starenje organizma i spriječava razvoj hroničnih i nehroničnih bolesti.

Ljekari preporučuju svakodnevnu konzumaciju aronije, a piti je možete u soku ili jednostavno pojesti šaku sušenih bobica. Grip će vas zbog aronije zaobići u širokom luku.

Ovo bobičasto voće održava normalan pritisak i liječi anemiju, a počeci njenog korištenja kao prirodnog lijeka vežu se za Indijance koji su je koristili protiv prehlade.

Izvor: klix.ba

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:51
  14.2.2019.

  Nakon što pojedemo nešto slatko, tijelo otpušta insulin kako bi se stabilizovao nivo šećera u krvi, ali to za posljedicu ima i pojavu crvenila na licu i veću vjerovatnost za upalne procese.

 • 20:33
  14.2.2019.

  Potrošnja ljekova u Crnoj Gori iz godine u godinu je u porastu, potvrđuju podaci Fonda za zdravstveno osiguranje, prema kojima je trošak za ljekove i medicinska sredstva za tri godine porastao za oko 17 miliona eura.

 • 22:00
  12.2.2019.

  Brazilski orah plod je drveta koje raste u Brazilu, Peruu, Venecueli i Kolumbiji, a svojim je rastom među šumskim divovima jer dostiže visinu i do 50 metara. Zanemareni orah rijetko je na tanjiru zbog visoke cijene, ali u malim količinama ima blagotvoran učinak na organizam.

 • 21:59
  11.2.2019.

  Super zdrav i ukusan – ovaj domaći eliksir poboljšaće vašu krvnu sliku.