Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:05
7.2.2019.

Aronijom protiv gripa i anemije

Aroniju često nazivaju biljkom budućnosti jer ima višestruku funkciju koja pomaže našem zdravlju. Ona pomaže u borbi protiv gripa, a preporučuje se da je konzumirate svaki dan.

Aronija pročišćava tijelo od štetnih materija, koristi se kao antioksidans i spriječava stvaranje slobodnih radikala. Ona takođe usporava starenje organizma i spriječava razvoj hroničnih i nehroničnih bolesti.

Ljekari preporučuju svakodnevnu konzumaciju aronije, a piti je možete u soku ili jednostavno pojesti šaku sušenih bobica. Grip će vas zbog aronije zaobići u širokom luku.

Ovo bobičasto voće održava normalan pritisak i liječi anemiju, a počeci njenog korištenja kao prirodnog lijeka vežu se za Indijance koji su je koristili protiv prehlade.

Izvor: klix.ba

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:54
  23.8.2019.

  Ukoliko se dvoumite da li da nabavite kućnog ljubimca ili ukoliko ga već imate, a strahujete kako će to izgledati kada na svijet dođe beba - imamo lijepe vijesti za vas.

 • 22:41
  22.8.2019.

  Naučnici su došli do otkrića da je godišnji odmor, bio on ljetni ili zimski, izuzetno dobar za srce i um. Istraživanja sprovođena tokom godina ukazuju na to da su praznici i odvajanje od stresne dnevne rutine mnogo više od fotografisanja i kupovine suvenira, te da oni donose i evidentne koristi za zdravlje.

 • 22:21
  21.8.2019.

  Visoke temperature ovih dana utiču na prekomjerno znojenje, a jedan od prirodnih načina da ublažite neprijatne posljedice vreline je jabuko sireće.

   

 • 22:21
  20.8.2019.

  Razbacati komade mesa po roštilju može svako, ali ga samo rijetki znaju ispeći baš onako kako treba.